Política

ERC participarà en la manifestació contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona

Sequera

La comissió permanent d'ERC ha decidit que alguns dirigents del partit participin en la manifestació que la Plataforma en Defensa de l'Ebre han convocat pel proper 18 de maig en contra del transvasament de l'Ebre a Barcelona.

Segons la portaveu d'ERC, Marina Llansana, "a la manifestació hi participaran càrrecs territorials amb responsabilitats orgàniques dins el partit, perquè Esquerra dóna suport a la gent de les Terres de l'Ebre i no ha variat la seva postura contra els transvasaments".

El finançament de l'obra
ERC vol que les obres per instal·lar la canonada de més de 60 km que s'ha d'instal·lar per a interconnectar temporalment les conques de l'Ebre i del Ter-Llobregat es paguin amb els recursos del Fons de Contingència de l'Estat , que "precisament està previst per a afrontar situacions d'emergència com la que presenta Catalunya per la forta sequera".
El líder de CiU, per la seva banda, ha qualificat de "presa de pèl que es faci a compte del que ens deuen de l'Estatut en matèria d'inversions en infraestructures".

CiU ha descartat votar no
Convergència i Unió ha descartat votar no al decret llei aprovat pel govern espanyol per portar aigua de l'Ebre. Artur Mas ha recordat que han defensat "sempre la interconnexió de xarxes en tots els sentits i difícilment votarem que no".

La federació nacionalista es debat entre votar a favor del decret llei o abstenir-se, quan arribi al Congrés dels Diputats, un cop el va aprovar, el passat divendres, el Consell de Ministres.

Per la seva banda, el PSC del Camp de Tarragona es declara "antitransvasista", però ha acceptat la proposta del govern central de transvasar aigua de l'Ebre a Barcelona. El partit ha assegurat que treballarà perquè la cessió d'aigua mitjançant la interconnexió de xarxes i les extraccions de pous sigui la mínima.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.