Política

PSC

Desplegar l’Estatut del 2006

El PSC “no contempla el referèndum”. Són paraules de la portaveu socialista, Núria Parlon, en referència a la possibilitat que l’opció d’una consulta sigui sobre la taula de negociació entre ERC, el PSOE i el mediador internacional. “Volem passar pàgina. Això és una pantalla passada, i ens centrem en allò que ens uneix i que permet millorar els serveis públics”, hi afegeix Parlon. En la presentació de la ponència política del PSC, base del programa electoral, no es contempla cap referèndum.

De fet, els socialistes s’hi han mostrat contraris argumentant que és divisiu. Segons la candidatura liderada per Salvador Illa cal obrir una “nova fase” de desplegament de l’Estatut del 2006. “En el marc de la comissió bilateral i de la comissió mixta de traspassos es poden concretar els més de 50 traspassos de competències que queden pendents”, asseguren. Els socialistes catalans centren el seu discurs en la necessitat d’obrir una “nova etapa” per a Catalunya. I asseguren que liderar l’exercici de l’autogovern és per al PSC “la màxima aspiració política”. “Per això volem exercir l’autogovern des de l’exemplaritat, l’exigència i la vocació de servei públic”, hi afegeixen.

La candidatura socialista basa el seu discurs a defensar que “cal girar full definitivament del procés independentista” i afirmar que el camí unilateral “no té cap recorregut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]