Política

La Paeria inclourà el coneixement del català en la carta de drets i deures dels immigrants

El text està actualment en procés d'elaboració i es preveu que estigui acabat fins a final d'any

L'Ajuntament de Lleida inclourà el deure de conèixer el català en la carta de drets i deures que prepara per als immigrants.

El text, que encara s'està elaborant, recopilarà normes de les ordenances ja en vigor al municipi per legislar sobre els deures dels nous ciutadans, normes que es combinaran amb altres procedents de cartes de drets nacionals i internacionals.

El coneixement del català figurarà dins de la carta municipal ja que es considera que tractant-se d'una llengua "cooficial" del país d'acollida l'immigrant ha de "respectar-la i conèixer-la per adaptar-se a la realitat a la qual s'incorpora", segons ha indicat Rosa Ball, regidora de Drets Civils de l'Ajuntament de Lleida.

El text està actualment en procés d'elaboració i es preveu que estigui acabat fins a final d'any.

No, obstant, quan la norma s'aprovi, l'Ajuntament de Lleida ho tindrà difícil per obligar a ningú a aprendre el català, ja que la carta no pot entrar en conflicte amb normes superiors com l'Estatut o la Constitució, que no estableixen sancions en cap cas per a qui no conegui el català.

L'Ajuntament ja ha avisat que l'objectiu de la carta és "millorar la convivència" i que hi haurà "excepcions per a la gent que acaba d'arribar a Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.