Política

guerra a europa

Rússia assegura haver recuperat el control sobre el bastió ucraïnès en el Donbass

La zona havia estat ocupada pels russos el gener de 2023, però va ser recuperada per l’Exèrcit ucraïnès al setembre del mateix any

Les forces russes han recuperat el control sobre la localitat ucraïnesa de Klischiivka, uns set quilòmetres al sud del bastió de Bakhmut, a la regió de Donetsk, segons informa Efe que recull el comunicat de guerra diari del ministeri de Defensa de Rússia.

“Les unitats de l’agrupació militar Sud van alliberar la localitat de Klischiivka de la república popular de Donetsk”, ha assenyalat l’entitat castrense en el seu compte de Telegram.

Aquesta localitat, en què la que abans de la guerra a penes habitava mig miler de persones, va ser presa per les forces russes el gener de 2023, però va ser recuperada per l’Exèrcit ucraïnès al setembre del mateix any, en el marc de la contraofensiva de Kíiv.

Segons el comunicat del ministeri de Defensa rus, durant els atacs en aquesta regió ucraïnesa les forces russes van causar greus baixes a tres brigades ucraïneses en la localitat de Konstantinivka, Gueorguivka i Gostre, pròximes a Màrinka.

Es tracta de la primera localitat ucraïnesa de Donetsk presa després de l’ofensiva russa a la regió de Khàrkiv, una prioritat tàctica de Moscou que busca crear una “zona sanitària” al costat de les seves fronteres i reduir la intensitat dels atacs enemics contra les regions frontereres russes.

Tot i que Ucraïna ha enviat reforços a la regió de Khàrkiv i assegura haver detingut l’ofensiva russa en aquest sector, el ministeri de Defensa rus va assegurar la vespra que les forces russes prossegueixen el seu avanç entre les línies defensives ucraïneses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en un atac de les milícies palestines a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona
POLÍTICA

Relleu a l’alcaldia de Torredembarra que passa a mans del PSC

Torredembarra
guerra a europa

Un avió militar rus viola l’espai aeri de Suècia

barcelona
Memòria democràtica

Homenatge als ebrencs republicans morts pel franquisme a la presó de Pilats

Barcelona
estat francès

Primeres tensions al nou Front Popular francès per aturar a Le Pen

barcelona