Política

ICV se sent "a les portes" de l'acord i dispara contra CiU

Herrera anuncia que, si la proposta de Madrid s'expressa en els termes plantejats pel govern català, la seva formació estarà en condicions de dir "sí". Posa l'accent en el model més que en la xifra. Acusa els convergents d'haver dificultat la negociació

ICV prepara el terreny per acceptar l'acord de finançament que s'està ultimant entre el govern de la Generalitat i el govern espanyol. En una entrevista a TV3 aquest divendres al matí, el secretari general de la formació, Joan Herrera, s'ha afegit totalment a la posició oficial de la conselleria d'Economia i ha mantingut que hi ha "avenços" però que encara no s'ha arribat al pacte perquè queden "serrells" importants.

També ha insistit a no parlar de xifres perquè l'important és "el model", que segons Herrera s'està acabant de tancar. "Som a les portes", ha dit. Tot i que les declaracions han estat a primera hora, al programa de Josep Cuní, i prèvies a la reunió en què Castells ha d'explicar els socis l'última proposta la ministra Elena Salgado,
el dirigent ecosocialista s'ha mostrat disposat a donar el sí a l'acord: serà possible si el model proposat per Madrid encaixa amb el que planteja la Generalitat, sense més concrecions.

En el que ha estat més contundent el secretari general d'ICV ha estat en la crítica a CiU, que considera que ha dificultat voluntàriament la negociació exigint unes xifres inassumibles. La federació d'Artur Mas considera inacceptable qualsevol acord que no aporti 5.000 milions d'euros addicionals per a Catalunya el 2011. "Per ser un partit tant nacionalista, estan molt més pendents dels interessos de partit que dels de país", els ha retret.

Tanmateix, Herrera assegura que ICV encara aposta per intentar un acord d'unitat entre tots els partits catalans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.