Política

Puig diu que el pacte Mas-Zapatero obligava el PSC a donar suport a CiU el 2006 si Mas era el més votat

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha revelat aquest dijous que el pacte de l'Estatut entre el líder de CiU, Artur Mas, i el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, obligava el PSC a donar suport a CiU a les eleccions catalanes del 2006 perquè Mas fos president si era el més votat.

"En aquell pacte hi havia un acord per salvar l'Estatut, per donar estabilitat política a Espanya si CiU era necessària i per donar estabilitat política a Catalunya si el PSC era necessari", ha detallat Puig en declaracions a TV3.

El dirigent de CDC ha indicat que el pacte Mas-Zapatero era "de respecte per a les forces guanyadores per liderar Espanya o Catalunya", en el sentit que la formació més votada seria la que acabaria governant en els dos executius, amb suports d'estabilitat mutus, que haurien fet realitat una aliança sociovergent.

"Si després de les eleccions a Catalunya, CiU, guanyant les eleccions, necessitava la col·laboració del PSC per governar el país, evidentment també ens trobaríem", ha explicat Puig en revelar les clàusules no escrites del pacte segellat entre Mas i Rodríguez Zapatero la nit del 21 de gener del 2006.

Finalment va ser el socialista José Montilla qui va passar a ocupar la presidència de la Generalitat amb el suport d'ERC i ICV-EUiA, malgrat ser la segona força política en nombre d'escons i vots, per darrere de CiU.

"El pacte no es va complir perquè Zapatero no ha tingut el lideratge suficient ni per garantir l'Estatut ni per impulsar els acords d'estabilitat política que vam posar sobre la taula", ha afirmat Puig.

A més, ha assegurat que l'incompliment del pacte per part del PSOE ha portat a "més tripartit, menys estabilitat política, més mal govern a Espanya, i no tenim Estatut".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

Arrenca la jornada electoral amb l’obertura de més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona
POLÍTICA

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona