Política

Carod fa costat a Castells i assegura que no hi haurà acord si no es respecta l'Estatut

El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha defensat aquest dissabte al matí a Tarragona el posicionament del conseller Castells en els retrets al govern espanyol en matèria de finançament i ha afirmat que "parla en nom" del govern. Segons el vicepresident, el conseller Castells el que fa és expressar el "malestar per l'incompliment de manera reiterada" per part del govern de l'Estat del termini legal en què s'hauria de disposar d'un acord en matèria de finançament.

Fa uns dies la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va dir que ja s'havia arribat a un acord i que només faltaven uns "serrells", afirmació que Antoni Castells va negar rotundament aquesta setmana.

Carod ha remarcat que el govern de Catalunya vol arribar a un acord que encara no s'ha materialitzat: "No és cert, i creiem que no contribueix a arribar a una sortida sensata de manera immediata l'afirmació que ja tenim aquest acord".

En aquest sentit, ha afegit que "l'únic acord positiu que acceptarà el govern de Catalunya és aquell conforme amb allò que estableix l'Estatut, no per sota o molt llunyà".

Carod-Rovira ha afirmat que l'"Estatut és la nostra norma de comportament i fins que aquest sistema no s'hi adeqüi, no hi haurà acord i el govern de Catalunya no l'acceptarà".

Aquestes declaracions del vicepresident del govern les ha fet durant la seva assistència a Tarragona a l'acte d'homenatge a les víctimes del franquisme a les comarques tarragonines, dia en què es compleixen 70 anys dels cinc primers afusellaments a la zona.  

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.