Política

Malestar a la Moncloa per les crítiques de Castells al PSOE

A la Moncloa han caigut molt malament les crítiques que va formular dimarts passat a Madrid el conseller d'Economia, Antoni Castells, davant la circumstància que en diverses ocasions a les rodes de premsa posteriors al consell de ministres la vicepresidenta primera de l'executiu central, María Teresa Fernández de la Vega, hagi donat diferents versions sobre l'estat de les negociacions del finançament. I sobretot que el conseller suggerís cert cansament pels missatges de l'executiu central que donen per imminent un acord sobre el model entre l'Estat i els territoris.

El malestar de la Moncloa s'ha fet evident aquest setmana després de les paraules del conseller negant que les diferències que impedeixen l'acord se situen en el 2% i assegurant que no està gens satisfet per les xifres que els ha donat a conèixer el vicepresident econòmic, Pedro Solbes. Castells, a més, també es va mostrar contrari a la possibilitat, apuntada la setmana anterior per De la Vega, que el finançament es retardi fins al 2010.

El fons i les formes
La Moncloa estava dolguda pel fons de les crítiques del conseller, però també per les formes, i negava rotundament que l'objectiu sigui pressionar a l'executiu català perquè doni el vistiplau al nou model de finançament.

Un altre element que no va agradar gens és la coincidència de les crítiques de Castells sobre l'actitud de l'executiu espanyol -aprofitant que participava en una conferència a Esade- amb el dia en què la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, acordava a la reunió bilateral entre l'Estat i la Generalitat distribuir 800 milions d'euros per a infraestructures que havien quedat pendents de pactar en compliment de la disposició addicional tercera de l'Estatut.

També recordaven que pocs dies abans s'havia presentat un "ambiciós" pla de Rodalies. Per tot plegat, algunes fons ironitzaven assenyalant: "Quina setmaneta que porta el conseller".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.