Política

Montilla es reuneix avui amb Hereu per obrir les primàries

El secretari general del PSC s'entrevistarà amb l'alcalde de Barcelona després de l'anunci de Tura de presentar-se com a candidata

Les primàries del partit es podrien celebrar la primera quinzena de febrer

El primer secretari del PSC, José Montilla, es reuneix aquest divendres amb l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, després que Montserrat Tura anunciés ahir la intenció de presentar-se com a candidata als pròxims comicis municipals. Serà una trobada de caràcter privat, segons fonts del partit i per preparar el procés de les primàries. Fonts del PSC han explicat que “per lògica” Montilla també es reunirà amb Tura, tot i que l'exconsellera ha negat en una entrevista a TV3 que tingués cap trobada amb el secretari general socialista per aquest mateix divendres.

Montilla també participarà en la primera reunió de la comissió electoral, que ha de decidir com es faran les primàries. De fet, el primer secretari dels socialistes presideix l'òrgan, que depèn del consell nacional, i que també és integrat pel secretari d'organització, José Zaragoza; el viceprimer secretari, Miquel Iceta; el president del grup parlamentari, Joaquim Nadal; la secretària de polítiques de les dones, Imma Moraleda; el primer secretari de la JSC, Javier López, i un representant de cada federació territorial, tret de Barcelona, que n'aporta dos.

A més de les regles, es fixaran els terminis. El partit obre demà el de presentació de candidatures, que es preveu que s'allargui entre dues i tres setmanes. Les primàries es podrien convocar durant la primera quinzena de febrer. Al març està previst ratificar tots els candidats municipals. I no es descarta que s'obrin altres processos de primàries, per exemple a l'Hospitalet de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Polèmic pas per a la derogació de la Llei de Memòria Democràtica balear

barcelona
corea del nord

Putin avala un tractat d’associació estratègica amb Corea del Nord

barcelona
política

Diana Riba presidirà també el grup d’Aliança Lliure al Parlament Europeu

barcelona
israel

Legisladors ultres israelians creen una assemblea per reocupar Gaza

barcelona

La Mostra del Vi de l’Empordà del 27 al 30 de juny a Figueres

FIGUERES
OTAN

Stoltenberg fa costat a l’holandès Rutte com a nou cap de l’OTAN

barcelona
llengua

La presidència hongaresa refreda les expectatives per l’oficialitat del català a l’UE

barcelona
itàlia

Itàlia fa el primer pas per a l’elecció directa dels primers ministres

barcelona
guerra a europa

Kíiv denuncia una suposada decapitació d’un soldat ucraïnès capturat

barcelona