Política

Figura emergent i rival renovador

el pont de suert · El municipi està en mans de CiU des de fa vuit anys i Albert Alins es presenta a la reelecció amb el vent a favor. El PSC ven renovació i experiència per desbancar-la

La capital de l'Alta Ribagorça ha viscut els darrers dos mandats sota l'hegemonia de CiU després de domini socialista. El 2011 repeteixen els candidats de fa quatre anys després d'un mandat plàcid i sense gaires ensurts. El candidat que d'entrada està més ben situat és Albert Alins (CiU), alcalde del municipi i personalitat política emergent al Pirineu ara que Artur Mas li ha confiat la delegació territorial del Pirineu i l'Aran. La retallada pressupostària l'ha deixat sense directors territorials propis, ja que els ha de compartir amb els de la delegació de les Terres de Lleida, però ha quedat situat ja com un dels tres homes forts de CiU al Pirineu, al costat dels alcaldes de Sort i la Seu d'Urgell, els diputats Agustí López i Albert Batalla.

Alins representa l'aposta segura de CiU mentre que el PSC repeteix amb Miquel Solanes al capdavant. El 2007 Solanes representava la renovació, però va pagar la competència d'ICV per l'esquerra, que va fer perdre un regidor als socialistes. Solanes presenta un equip amb cares noves i d'altres que repeteixen per aglutinar “experiència i joventut” i anar preparant una opció de govern de futur.

Durant aquest mandat s'ha anat tramitant una revisió del pla general que el pròxim govern local haurà d'enllestir, també s'ha revisat el cadastre municipal i s'ha construït la nova piscina municipal que ara és a punt d'estrenar-se i que contrasta amb l'etapa actual d'escassedat d'inversions arreu. L'oposició ha trobat a faltar millores urbanes com ara zones de vianants i llocs d'aparcament.

LES CLAUS
Serveis.
El Pont de Suert, que en el passat va créixer gràcies a l'activitat de les centrals hidroelèctriques, és actualment un petit municipi de serveis amb l'atur molt per sota de la mitjana catalana.
Turisme.
Per fer front a la crisi li resulta de vital importància el desenvolupament turístic de la comarca a través de l'oferta del romànic, l'esquí i el Parc Nacional d'Aigüestortes. Hi ha projectes per rellançar els esports d'aventures i el senderisme.
Ribagorça.
S'hi han engegat projectes comuns amb la Ribagorça d'administració aragonesa.
Albert Alins
CiU
Alcalde des del 2003 i des d'aquest any delegat del govern al Pirineu i l'Aran
Miquel Solanes
PSC
Treballador de banca, va ser cap de llista el 2007 i ha estat vicepresident comarcal


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.