Política

Portabella proposa la creació d'un zoo virtual al Fòrum

El projecte d'e-Zoo que ha presentat UxB vol substituir la iniciativa de l'Ajuntament en aquest recinte

L'actual parc d'animals es destinaria a la protecció i l'exhibició d'espècies autòctones

L'alcaldable de la coalició Unitat per Barcelona (UxB), Jordi Portabella, ha proposat avui crear un e-Zoo, és a dir, un zoològic virtual interactiu i en 3D a la plataforma marítima del Fòrum, que ja és de l'Ajuntament, i propugna reconvertir el zoo actual en un espai de conservació d'espècies autòctones.

Segons que ha indicat Portabella a la presentació d'aquest projecte, que ha tingut lloc a l'Ecocentre del carrer Mallorca, no té sentit mantenir els parcs zoològics tal com van ser concebuts al segle XIX.

Acompanyat del portaveu de l'associació animalista Libera, Leonardo Anselmi, el candidat ha dit ser conscient que estava apostant per “un canvi revolucionari” en el model de parcs zoològics, però s'ha mostrat convençut que els zoos del segle XXI acabaran sent virtuals, interactius i en 3D.

Segons Portabella, hi ha moltes raons que avalen el canvi i la primera és que en un zoo virtual “no hi ha animals de carn i ossos que pateixen tancats en gàbies”. Però també perquè “el cost econòmic de construcció i manteniment és molt inferior i perquè els nens, que són el públic majoritari, tenen capacitat d'interactuar i de veure com viuen els animals al seu hàbitat natural i no en captivitat.

Es tracta d'un projecte que compta amb la “benedicció” de les associacions animalistes i ecologistes, i el seu caràcter pioner fa que estigui previst “comercialitzar-lo” a tot el món a partir del mes d'octubre.

Pel que fa al cost, segons Portabella, és “d'una tercera part” de la inversió que l'Ajuntament projectava fer en la plataforma marítima del Fòrum per habilitar-hi un espai d'animals aquàtics. És a dir, l'e-Zoo costaria uns 100 milions d'euros davant dels 300 que estan comptabilitzats en el projecte actual de l'Ajuntament, i el manteniment equivaldria a “una quarta part” de l'actual.

La proposta d'ERC i dels seus socis de coalició no passa, no obstant això, per tancar l'actual zoo del Parc de la Ciutadella però sí per limitar la seva utilitat i convertir-lo en un espai destinat a la conservació i reintroducció d'animals en perill d'extinció, sobretot d'espècies autòctones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.