Política

El PP demana que la indignació no impliqui una “estigmatització” del sistema polític

Millo entén els motius dels manifestants i avisa que el canvi polític necessari serà possible quan els populars governin a l'Estat

Insta als polítics a ocupar-se dels problemes reals que afecten a les vides dels ciutadans

El portaveu parlamentari del PP català, Enric Millo, ha demanat que la indignació per la situació econòmica i política no impliqui una “estigmatització” de la política i les institucions democràtiques.

Un dia després que milers d'“indignats” expressessin el seu descontent amb la situació econòmica i política, Millo ha mostrat la seva comprensió amb el fet que molts ciutadans s'hagin afegit a les protestes.

Segons ha dit, el PP és conscient de què s'ha generat una situació de descontent i frustració entre una gran part de la societat catalana i espanyola i entén els motius que els han generat. Millo ha recordat que fa temps que el seu partit avisa que els governants i els polítics s'han d'ocupar dels problemes reals que afecten a les vides dels ciutadans i s'ha referit sobretot a les dificultats econòmiques de moltes famílies i l'elevat nivell d'ocupació.

Els “motius per estar “indignats””, ha afirmat Enric Millo, estan directament vinculats amb les polítiques que s'han portat a terme en els darrers anys i “seria absurd desvincular-ho”. El portaveu dels populars ha afegit que el què cal és un canvi de polítiques i treballar per trobar solucions. Aquest canvi, segons ha afegit, arribarà quan es produeixi un relleu en el govern de l'Estat i hi entri el PP.

Millo ha explicat que el catàleg de reivindicacions dels “indignats” és molt ampli i és impossible estar d'acord al 100%. Algunes d'elles són compartides pel PP i altres, no. No obstant això, el portaveu dels populars ha declarat que moltes de les qüestions que s'han plantejat han estat debatudes i tractades a institucions democràtiques com ara el Parlament. I ha recordat que el sistema democràtic i l'Estat de dret permeten afrontar aquests temes.

“Ha costat molt aconseguir l'actual sistema democràtic”, ha declarat, “i som partidaris de defensar-lo, mantenir-lo i millorar-lo”. Millo ha deixat clar que, per al PP, aquest és el millor sistema possible, tot i estar d'acord en la necessitat de treballar per millorar-lo permanentment.

Valoració de les darreres manifestacions

El portaveu parlamentari del PP català ha valorat positivament el fet què les manifestacions d'aquest diumenge transcorreguessin amb normalitat i sense incidents. En les convocatòries d'aquestes protestes, segons ha dit, hi havia un interès especial de deixar clar que no es donava suport a la violència.

Millo ha establert una clara diferència entre el què va passar aquest diumenge i el què va passar dimecres passat a les portes de la Ciutadella abans què el Parlament debatés els pressupostos de la Generalitat. Aquell dia, segons Millo, el PP es va posicionar de manera clara per denunciar la violència i demanar que s'actués, a banda de contra els què havien participat en actes violents, aquells que havien convocat aquests actes. Perquè aquests tenien una “finalitat concreta”, que era “impedir el normal funcionament del Parlament”, ha afegit.

Amb les manifestacions d'ahir, en canvi, s'ha deixat clar la consciència social de rebuig a la violència a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.