Política

CiU creu que el PSC encara no ha “paït” la derrota a Girona

El grup municipal de CiU a Girona considera que el PSC “sembla que no ha assumit el rol ni ha paït els resultats electorals”. Així responia el que a partir d'avui serà el portaveu de CiU a Girona i nou regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, a les crítiques de la cap de llista del PSC, Pia Bosch, que considera que Puigdemont hauria d'abandonar l'escó de diputat i centrar-se en l'alcaldia de la ciutat.

Ribas fa una crida a “evitar el cinisme” i recorda que durant molts anys els socialistes van tenir el model de diputat i d'alcalde, amb referència a Joaquim Nadal, per bé que va evitar nombrar-lo. A més, va qualificar d'“il·lògic” i “esperpèntic” que des de les files socialistes es critiqui la tasca de govern abans que s'hi posin. Ribas assegura que acceptaran les crítiques que siguin constructives i que estaran disposats a debatre qualsevol qüestió, però demanen a Bosch que s'esperi que puguin començar a treballar. El fet que el nou govern estigui compost per deu regidors és vist pel portaveu de CiU com “una oportunitat que obrirà la necessitat de parlar amb tots”. La federació nacionalista reitera que tenen màxima confiança en la capacitat de treball dels tècnics i entén que “la gestió no depèn del nombre d'hores que s'hi dediquin”. Entén que els polítics “acompanyaran, ajudaran i lideraran el projecte”.

CUP i el PP el deixarien

Malgrat la defensa de CiU, ahir els grups municipals de la CUP i del PP també van manifestar que veurien de bon ull que Puigdemont renunciés al Parlament per assumir l'alcaldia de Girona. La portaveu del PP, Concepció Veray, sosté que ella optaria per la renúncia si es trobés en la seva situació, per bé que respecta la decisió presa i li dóna “un vot de confiança”. No obstant això, assenyala que si amb uns quants mesos comprova que això perjudica la ciutat li demanaran la renúncia a través del ple. Des de la CUP, el seu portaveu i cap de llista, Jordi Navarro, creu que els reptes de la ciutat com ara el TAV, la crisi i altres projectes importants requereixen “una dedicació exclusiva” i entén que “l'alcaldia de Girona no és compatible amb altres càrrecs institucionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.