Política

ALBA SERRA

ALCALDESSA D'AMER (CIU)

“Ens poden exigir 11,5 milions d'euros”

Un constructor exigeix que l'Ajuntament li pagui 11,5 milions d'euros per unes llicències mal donades

L'alcaldessa diu que vol arreglar el tema d'ordenances, que ara no està ben regulat

Alba Serra és la nova alcaldessa d'Amer, i la primera dona, que hi hagi constància, que és al capdavant del consistori. Mestra de professió, és casada, té 39 anys i espera el primer fill. Provinent de la Joventut Nacionalista de Catalunya, va a les llistes des del 1999. L'any 2007 va ser escollida regidora.

A Amer, després dels convulsos mandats que ha viscut en els darrers vuit anys, el seu serà un govern per fer foc nou?

Sí, absolutament. Els anteriors alcaldes eren històrics de CiU, i jo no. A més sóc la primera dona que accedeix a l'alcaldia.

I amb l'oposició com ho porten?

De moment no hi ha cap problema. Crec que s'ha d'arribar a un punt d'entesa i de diàleg. En aquest mandat, a diferència de l'anterior, no els hem ofert que entrin a formar part del govern municipal. En haver obtingut la majoria absoluta ens ha semblat millor no apartar-nos de la línia que teníem marcada com a grup.

I la qüestió de la demanda i el contenciós pels pisos declarats il·legals com està ara, i què pensen fer-hi?

Des de l'equip de govern el que busquem és aportar una solució d'una vegada a aquest problema. La meva prioritat és solucionar dificultats com aquesta. He de dir, però, que des de l'oposició no sembla que ho vegin així i fa la impressió que només els agrada posar pals a les rodes. En resum, sembla que prefereixin que el poble hagi de pagar 11,5 milions d'euros al constructor que va presentar la demanda.

I en el cas que les coses vagin malament, per haver donat una llicència presumptament mal donada, que ha deixat dos blocs de pisos buits, demanaran responsabilitats personals?

La llicència, al seu moment, es va donar perquè no hi havia cap informe negatiu. Quan es van construir els tres blocs, en dos dels quals no hi viu ningú, no va aparèixer cap informe enlloc. No és a nosaltres, a l'Ajuntament, que ens pertoca demanar responsabilitats.

I no hi ha el perill d'hipotecar el futur econòmic d'Amer a causa d'aquest assumpte?

Si finalment els edificis s'haguessin d'enderrocar, significaria hipotecar el futur d'Amer de generacions i generacions. Tenim un pressupost d'1,2 milions d'euros. Imagini que ens veiem obligats a pagar-ne 11,5.

I què es podria fer?

Creiem que la solució és una modificació puntual de les normes subsidiàries en aquesta unitat d'actuació. Si s'aconseguís s'acabaria el problema i tots contents. I que consti que nosaltres no hem negat mai que s'hagués produït una irregularitat.

I d'endeutament com estan?

La veritat és que no n'hi ha per tirar coets. Fa falta molt d'ordre econòmic i financer i també, des d'un punt de vista més general, administratiu. Hi ha factures per pagar que vénen de molts anys enrere. Tot i així, encara estem per sota del 70% que marca la llei.

S'haurà de fer una reordenació de personal?

No farem fora ningú però sí que farem una reestructuració. S'ha de reordenar tot. No hi ha ordenances clares sobre urbanisme, utilització de l'espai públic, i tot això s'ha d'arreglar malgrat que pugui ser poc popular. La gent ha d'entendre que els serveis públics tenen un cost.

I el finançament d'on surt?

Dels IBI, molt poc dels IAE, de subvencions i tributacions ordinàries. Tenim un polígon que no està acabat, i hi ha molt a fer per rellançar el sector turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.