El president espanyol expressa «respecte» per la plantada dels alcaldes de CiU i ICV a la reunió del fons d'inversió

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va manifestar ahir el seu «respecte» per la decisió dels alcaldes de CiU i ICV de no assistir a la reunió convocada a l'Ajuntament de Barcelona per analitzar els fons estatal d'inversió local perquè, tres dies abans de les eleccions europees, la consideren electoralista. Zapatero, que es va acabar reunint amb els alcaldes socialistes dels municipis de més de 50.000 habitants, no va voler entrar en la polèmica després que constatar l'absència dels alcaldes de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder (CiU); el Prat de Llobregat, Lluís Tejedor (ICV), i Cerdanyola del Vallès, Antoni del Morral (ICV). El president espanyol es va fotografiar, en canvi, amb els de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, l'Hospitalet de Llobregat, Viladecans, Vilanova i la Geltrú, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Mataró, Rubí, Sabadell, Terrassa, Granollers, Mollet del Vallès, Castelldefels, Reus, Manresa, Santa Coloma de Gramenet i Badalona. Zapatero pretenia perfilar en la trobada el destí dels 5.000 milions d'euros que l'executiu espanyol destinarà a un nou fons d'inversió local a partir de l'any vinent. Acompanyat del ministre de Treball, Celestino Corbacho, Zapatero també es va comprometre a treballar en «un escenari per millorar el finançament local».

El líder de CiU al consistori barceloní, Xavier Trias, va criticar que l'alcalde Jordi Hereu cedís els salons de l'Ajuntament per a la trobada amb l'argument que no hauria de prestar-se a organitzar actes «partidistes i electorals». El candidat d'ICV a les europees, Raül Romeva, també va situar la trobada en el «context de campanya electoral» i «va demanar a Zapatero que «esperi al moment que toca» per fer balanç de l'obra de govern. El secretari de política municipal d'ERC, Marc Sanglas, va afegir que la reunió va constituir «una falta de respecte pel món municipal» i corrobora que el fons d'inversió local està «destinat als grans ajuntaments, sense tenir en compte la realitat del mapa municipal de Catalunya compost per molts ajuntaments petits i mitjans».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona