Política

Desestimat el recurs de l'Estat contra Amposta per la declaració de suport a la consulta d'independència

El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona rebutja el recurs perquè l'Advocat de l'Estat el va presentar un mes fora de termini

L'alcalde recorda que l'acord a favor de la consulta i la declaració com a territori català no tenien efectes jurídics

El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha desestimat el recurs de l'Estat contra la moció en la que Amposta donava suport a la consulta d'independència de Catalunya.

La jutge ha decidit no admetre el recurs de l'Advocat de l'Estat, en representació a la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona, perquè va ser presentat un més després que acabés el termini establert de dos mesos després de la notificació de l'acord del ple, el consistori va notificar degudament a la direcció de l'Estat, segons han informat fonts judicials.

Més enllà que el recurs de l'advocat de l'Estat no ha estat admès a tràmit per presentar-se amb gairebé tres mesos de retard, en les al·legacions presentades pels serveis jurídics de l'Ajuntament d'Amposta es feia patent que els acords adoptats constitueixen una manifestació del dret de petició que no és impugnable.

“No hi cabia recurs”, ha clarificat l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré. “És del tot inexpugnable el ja famós dret a decidir i que la nació pugui fer una consulta per decidir què vol fer en el futur”, ha raonat.

El text aprovat instava el Parlament de Catalunya a convocar, quan fos pertinent, una consulta sobre la independència de Catalunya. També refermava el compromís d'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i donava suport a les accions que emprengués l'ANC, a més de lluir l'estelada al balcó de l'Ajuntament cada Onze de Setembre. Per últim, i dins del preàmbul, declarava la ciutat d'Amposta com a territori català lliure, tot i que aquesta declaració no figura en els acords finalment adoptats.

Ferré, ha valorat positivament la notícia i ha recordat que, d'haver prosperat, cap dels acords presos pel consistori suposaven efectes jurídics. En el cas de la declaració de territori català lliure, el consistori ja va “evitar” expressament la seva inclusió en la part resolutiva, deixant-lo en el preàmbul. “Des del punt de vista del dret administratiu, són declaracions sense efectes jurídics que no suposen deures, obligacions o càrregues per a l'Ajuntament”, ha argumentat l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.