Política

ERC de Mataró planteja pactes des de l'oposició

Els quatre regidors d'ERC de Mataró no descarten quedar-se a l'oposició per arribar a pactes puntuals amb el PSC, la força més votada, que a hores d'ara encara busca amb qui pot sumar un govern estable. Aquesta seria, segons ERC, una possibilitat per tirar endavant grans pactes de ciutat al costat de grups d'esquerres com la CUP o VoleMataró i canalitzar “bones iniciatives” des de l'oposició. ERC creu que, després d'una campanya que s'ha centrat en la justícia social i les llibertats nacionals, ara es pot convertir en la “frontissa” que uneixi l'independentisme i les esquerres.

Els republicans van reiterar ahir en una roda de premsa que no tenen intenció de reeditar un govern tripartit tal com va proposar el PSC. “Tenim coses en comú però moltes que ens allunyen. No podem renunciar al tema nacional i hauríem de veure gestos del PSC en aquest sentit”, va dir el candidat d'ERC, Francesc Teixidó, que va reclamar “més respecte i consideració” pel vot sobiranista, que ha portat a l'Ajuntament fins a onze regidors.

La proposta de sumar amb les tres llistes més votades, al costat del PSC i CiU, tampoc no “sedueix enormement” els republicans, encara que no ho descarten. “No ens volem equivocar respecte al que s'espera de nosaltres i a la responsabilitat de no fallar a la ciutat”, va dir Teixidó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.