Política

Més Algemesí denuncia la poca inversió de l'Estat

Presenta una moció demanant un nou model de finançament autonòmic i reclama el deute històric

Cada algemesinenc rebia de finançament per part de l'Estat 60€ menys que un habitant de ciutats majors de 100.000 habitants o 160€que un de Madrid o Barcelona.

Però la discriminació que pateixen els algemesinencs no s'acaba ahí, sinó que s'acreix pel fet de ser valencians ja que se'ls castiga fiscalment per viure en un poble mitjà i per viure en un poble valencià.

Els habitants del País Valencià són, segons admet el propi Ministre, “els pitjors finançats de tot l'Estat”. La Generalitat Valenciana rebrà 1.804€ per cada valencià o valenciana per a finançar els serveis bàsics assignats, 314€ menys que la mitjana estatal (2.118€) i 975€ menys que la Rioja (2.779€ per habitant).

Un algemesinenc paga els mateixos impostos que un habitant de Logroño o Barcelona ciutat, però l'habitant de Logroño, per viure a La Rioja i a una capital de província, rep 1.035€ més a l'any de finançament, i el de Barcelona rep 640€ més. A això, segons Més Algemesí “se'n diu discriminació, discriminació que comporta que rebem menys i pitjors serveis”.

Si es projecta aquesta xifra a nivell d'Algemesí això significa que l'Estat deixa d'invertir en Algemesí 28 milions d'euros cada any. Per a la formació política denunciant, “l'Estat espanyol no tracta a tots els ciutadans igual. Als d'Algemesí ens tracta fiscalment fatal i ens infrafinança amb 28 milions d'euros anuals”.

Per aquesta raó, Més Algemesí proposa al plenari que aquest reclame el reconeixement del Deute Històric de l'Estat amb l'elaboració d'un calendari per al seu pagament així com que done suport al govern valencià en la seua reivindicació d'exigir una modificació dels objectius de dèficit públic per a les comunitats autònomes per a que com a mínim siguen iguals que per a l'Estat.

I com no, reclamen també la creació d'una Agència Tributària pròpia, d'acord amb el que estableix l' Estatut d'Autonomia, pas previ al que desitjaria Més Algemesí que és l'establiment d'un concert econòmic semblant al que tenen els territoris forals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia