Política

La jutge dóna la raó als crítics de la PDD

La sentència anul·la l'assemblea del 15 de juny, el canvi d'estatuts i l'elecció de càrrecs defensada pel sector de Mònica Sabata. Els vencedors en el litigi anuncien que convocaran una assemblea al més aviat possible i "desautoritzen" els portaveus oficialistes 

Els oficialistes de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) han perdut la batalla judicial amb els crítics. El sector de Mònica Sabata ha estat desautoritzat per la jutge Montserrat Carballo de la Cruz, titular del jutjat de primera instància número 2 de Barcelona, que en una sentència comunicada aquest dilluns dóna la raó al sector d'Elisenda Romeu. El judici es va celebrar el 14 d'abril.

La resolució anul·la l'assemblea del 15 de juny de 2008 on es va visualitzar el conflicte entre els dos bàndols. En aquella reunió, es va aprovar un canvi en l'ordre del dia, es van modificar els estatuts de l'entitat i es van elegir nous càrrecs. Segons la magistrada, no s'havia convocat cap d'aquests actes amb prou antelació, i aquesta mancança tampoc no es va compensar amb els vots de les tres quartes parts dels assistents.

La sentència anul·la tots els acords aprovats aquell dia enmig de les protestes dels crítics i "els actes jurídics que se n'hagin pogut derivar". A més, condemna el sector oficialista a pagar les costes processals de la demanda, presentada per sis socis afins a Elisenda Romeu i el seu grup.

Tot i que la resolució encara no és ferma -els condemnats poden presentar un recurs d'apel·lació-, els portaveus dels crítics, autoanomenats "junta legal", han anunciat que "desautoritzen" com a portaveus de la PDD Mònica Sabata i Gerard Fernández. A més, tenen la intenció de convocar una assemblea "tan aviat com la situació legal ho permeti".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.