Successos

POLICIAL

Es fan passar per policies i els roben la cartera

Tres detinguts a l'àrea de l'Empordà de l'AP-7 per agafar diners a una parella

Els Mossos d'Esquadra van detenir la matinada de dissabte passat tres persones a l'àrea de l'Empordà de l'AP-7, a Garrigàs, després que es van fer passar per policies i van demanar la documentació a una parella que dormia dins un vehicle, per després aprofitar aquest fet i buidar-los la cartera.

Els detinguts sóndues dones i un home, d'entre 25 i 33 anys, veïns de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet. Els fets van passar cap a les cinc de la matinada, quan agents de l'àrea regional de recursos operatius (ARRO) van veure tres persones que sortien corrent del costat d'un vehicle, a l'àrea de servei de l'autopista. En la fugida corrents després de l'assalt a la parella, una de les detingudes va caure, i va ser increpada per una de les víctimes, i els altres dos detinguts van fugir del lloc. Una de les dones va ser detinguda quan posava el vehicle en marxa per fugir, i l'home, que s'havia amagat en una zona boscosa, va ser localitzat posteriorment pels agents. Els detinguts, que tenen nombrosos antecedents policials, van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres.

Un sistema força usual

El modus operandi de fer-se passar per policies per robar les víctimes és força habitual. Un dels casos va tenir lloc a Roses el setembre passat, quan els lladres, quatre homes d'origen romanès, van robar una parella estrangera d'edat avançada. Els fets es van produir quan un home, suposadament italià, va demanar a la parella si podia indicar-li on era l'estació d'autobusos. En un no res es van acostar al grup dos homes més que es van presentar com a policies, però, a diferència d'altres robatoris efectuats per aquest sistema, no els van ensenyar cap placa o insígnia. Els dos policies falsos els van dir que buscaven drogues i documents, de manera que van escorcollar el suposat ciutadà italià i després, una de les víctimes. Els van agafar la cartera i van simular que n'examinaven el contingut. A més, van demanar a la víctima que marqués el número secret de les targetes en un aparell lector que duien per, suposadament, comprovar si eren autèntiques. Fet això, els falsos policies van simular que els tornaven les targetes que els havien robat, juntament amb els diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.