Els Mossos atribueixen a «Pato» quatre saquejos a camions a l'Alt Empordà

El jutjat va tenir en compte la reincidència a l'hora de fer empresonar el condemnat pel segrest

La detenció de Pato divendres passat (just el dia del 17è aniversari del segrest) difícilment hauria acabat amb el seu empresonament per la poca gravetat del delicte (un furt frustrat) si no hagués estat perquè els Mossos van aportar a la fiscalia un informe en què atribuïen a Paz García tres robatoris més a camions en les darreres setmanes i que l'identificaven com a membre d'un grup especialista a desvalisar camions que treballa sobretot a la Jonquera i a l'àrea de l'AP-7 de Garrigàs. Amb aquestes dades, durant la compareixença que es va fer dissabte, el fiscal va demanar que ingressés a la presó i el jutge va ordenar el seu empresonament preventiu. Josep Lluís Paz, que té totalment liquidada la condemna de 14 anys i 7 mesos pel segrest, havia estat detingut dues vegades més pels Mossos d'Esquadra i una altra vegada el van identificar com a sospitós d'un robatori de material electrònic d'un camió. En aquesta ocasió, els lladres van abandonar la furgoneta que ja tenien carregada fins a dalt de consoles i altres aparells.

Els Mossos consideren Pato membre d'un grup que es trasllada des de la conurbació de Barcelona amb una furgoneta, normalment llogada, i que saqueja camions als grans pàrquings de la Jonquera i a l'àrea de Garrigàs i que col·loca el material robat a mercats i botigues. Els robatoris a camions pel sistema de tallar la lona o desprecintar la caixa cada cop són més freqüents a la zona de la Jonquera, on s'arriben a denunciar més d'una vintena de casos en un cap de setmana.

Els lladres trien productes fàcil de col·locar, com ara peces de roba, material electrònic, menjar o productes de cosmètica. Fa uns dies es van endur 5.000 sostenidors i 1.000 calçotets d'un camió aparcat a la Jonquera i també un carregament de xampú de la marca Sánex, d'un altre camió. Normalment, els lladres fan un petit tall a la lona per mirar si la càrrega els interessa i si els fa peça fan una obertura prou grossa per treure el material.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.