Successos

tribunals

judici per assassinat

L'acusat del crim de Montblanc nega els fets

Jaume Solsona assegura que va deixar la víctima a l'Espluga de Francolí i que no sap què li va passar

S'aferra a la seva addicció a l'alcohol i les drogues

L'acusat del crim de Montblanc, Jaume Solsona, va negar ahir, durant el judici del cas, que fos el responsable de la mort de Sara Lozano, de 37 anys, l'octubre del 2014. El cos de la víctima va aparèixer mig cremat en un camp d'ametllers que havia estat propietat de la família de l'acusat, tot i que ahir aquest va negar conèixer el terreny. Està previst que la vista es tanqui avui amb les conclusions de les parts, i el judici quedarà en espera del veredicte del jurat popular. Solsona s'enfronta a una pena de vint anys de presó, que li demanen tant l'acusació particular com la fiscalia, mentre que la seva defensa en demana l'absolució.

En el seu relat d'ahir, Solsona va mantenir que, després de beure diverses cerveses per diferents locals de Montblanc i l'Espluga de Francolí, ell i la víctima havien marxat en cotxe per tornar junts cap a Montblanc. Segons l'acusat, però, la dona “va canviar d'idea” en un punt concret de l'Espluga i va baixar precipitadament del vehicle. “Em va engegar a fer punyetes”, va dir l'acusat.

Solsona també va negar que fossin seus els objectes trobats al lloc on es va descobrir el cos de la víctima –l'embolcall d'un preservatiu, un fullet publicitari d'un taller mecànic de Móra i la peça d'un encenedor–. L'acusat també va negar que durant la reconstrucció del crim que va fer amb els Mossos d'Esquadra assenyalés aquesta finca, com van afirmar diversos agents –el fiscal també sosté en el seu escrit que Solsona hi anava amb freqüència.

Durant la declaració, l'acusat va destacar que pateix diverses patologies, com ara depressió i paranoia, que l'obliguen a medicar-se. Solsona va insistir que ha tingut diverses recaigudes i que fa un consum desmarxat d'alcohol –una ingesta de deu mitjanes o consumicions, o superior–, fins al punt de “perdre'n el compte”, segons va explicar.

L'entrada als jutjats de Solsona ahir al matí va quedar marcada per la concentració d'una quarantena de persones en un acte convocat per la família de la víctima. Els assistents a l'acte el van escridassar, i van reclamar “justícia” i una confessió de l'acusat. Solsona, que en el moment dels fets tenia 27 anys, es troba en llibertat provisional després d'haver pagat una fiança de 30.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia