La parella que va morir estimbada al Puigmal eren monitors d'esquí de l'estació de Puigbalador

La parella que va morir estimbada al Puigmal treballaven durant el cap de setmana de monitors d'esquí a l'estació de Puigbalador, al Capcir, segons han confirmat fonts d'aquest centre. Marc Pérez Busquets, de Banyoles, i Andrea Muelas Tudo, de Barcelona, eren monitors del RACC. Segons han explicat des de la mateixa estació, la ruta que va seguir la parella al Puigmal no era gaire complicada, però segurament van tenir l'infortuni de relliscar amb una placa de gel i caure 300 metres daltabaix d'un precipici.

Pérez i Muelas van sortir dijous a fer una travessa al Puigmal i també esquí de muntanya. Tots dos tenien experiència a la muntanya i divendres a la nit els equips d'emergència nord-catalans van rebre l'avís que la parella no havia tornat a casa seva i que estaven desapareguts. Dissabte a primera hora del matí, es va iniciar una recerca a la zona nord-catalana del massís. La família va indicar als bombers i a la policia nord-catalana la ruta que teòricament havien seguit l'home i la dona, i això hauria facilitat tota la batuda. A mig matí, van localitzar les víctimes al fons d'un barranc, a la vall d'Aiguaneix, al terme municipal d'Er, a l'Alta Cerdanya. Un helicòpter va baixar fins al precipici i els bombers van comprovar que la parella estava morta. Els cadàvers van ser traslladats a un institut de medicina forense perquè els practiquessin l'autòpsia, i per determinar si havien mort de resultes de la caiguda o per una hipotèrmia. Tot sembla indicar que la parella va patir l'accident el mateix dijous.

Segons ha explicat l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, a l'Agència Catalana de Notícies, «Marc Pérez era un noi molt conegut per la gent que practica el muntanyisme a la comarca».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.