Successos

Narcotràfic

Abundor de marihuana

La Guàrdia Civil arresta 22 membres del clan Fajardo que provocaven talls de llum per culpa de cultius de marihuana

La jutgessa supervisa els 22 escorcolls des de l’helicòpter de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil va desplegar ahir uns 370 agents en el marc de l’operació Vassus Monres a Maçanet de la Selva, Girona, Cassà de la Selva i Lloret de Mar per desmantellar un clan dedicat al tràfic de marihuana que s’havia delatat, en part, pels continus talls de llum que provocava a la urbanització Residencial Park de Maçanet, on es van centrar la majoria dels 22 escorcolls executats ahir. L’operació, que va ser supervisada des de l’helicòpter de la Guàrdia Civil per la jutgessa del jutjat número 3 de Santa Coloma de Farners, va acabar amb la detenció de 22 persones, entre elles els suposats capitostos de l’organització, que residien en una luxosa mansió a l’entrada del camí dels Metges, a Cassà de la Selva. Dels 22 escorcolls, 19 es van fer a domicilis dels sospitosos i els altres tres a bars de la zona de Maçanet. En l’operació, en la qual també hi van intervenir gossos ensinistrats, es van localitzar més de 2.000 plantes en vuit plantacions de marihuana interiors actives, que els seus responsables mantenien amb aparells connectats fraudulentament a la xarxa elèctrica i sovint, pel consum excessiu, provocaven talls de llum que afectaven tota la urbanització Residencial Park i causaven molts maldecaps a l’Ajuntament. A priori el grup arrestat ahir no es vincula amb l’homicidi, el passat 29 de setembre, d’un home romanès al jardí de casa seva, també un cau de marihuana, situat al número 53 del carrer Empordà de la mateixa urbanització Residencial Park on ahir la Guàrdia Civil va concentrar la seva actuació. Un crim que els Mossos continuen investigant per identificar les persones que van fugir del lloc amb una furgoneta de color blanc i prou alta per estar-hi dret al seu interior i amb el convenciment que la marihuana va ser el mòbil del crim.

En l’operació d’ahir, la Guàrdia Civil també va comissar 19 vehicles als arrestats i va trobar armes en diversos domicilis: almenys dues pistoles, una pistola Taser, dues escopetes i un rifle. La previsió que els sospitosos que anaven a detenir podien estar armats va fer que la Guàrdia Civil decidís fer un desplegament important de mitjans, inclòs l’helicòpter, per si es produïen incidents durant els escorcolls. Els arrestats van ser traslladats a diferents dependències de la Guàrdia Civil i en les properes hores seran traslladats al jutjat de Santa Coloma de Farners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia