Successos

Crim i suïcidi: final del litigi d’una parella per la mansió

Un veí de l’Escala mata la dona amb qui estava en tràmits de separació i després es penja

Deixa notes a la casa, crema el cotxe i la roba d’ella i envia un correu electrònic a la filla

Annick Chenut, de 65 anys, propietària d’una immobiliària de l’Escala, molt coneguda a la població, va ser trobada ahir al matí morta a ganivetades i embolicada amb una cortina davant la porta de la mansió on habitava, i el seu home, Francisco Larrauri, de 72 anys, era penjat d’un arbre a uns vint metres del cadàver d’ella, a la parcel·la del costat. L’escena d’un assassinat i el posterior suïcidi de l’autor, segons la conclusió de la investigació.

Un crim i un suïcidi que tenen l’origen en el litigi que Chenut i Larrauri, que estaven en tràmits de separació, mantenien per la propietat de la casa, una mansió, amb vistes a la badia de Roses, que habitaven al carrer Vilabertran de l’Escala. La mansió provenia de la família de Chenut, belga establerta a l’Escala des de feia 40 anys, però Larrauri la tenia registrada al seu nom en un 85%, ja que en el seu moment l’havia comprat als seus sogres. Qui es quedava a la casa era l’entrebanc principal de la demanda de separació que ja estava presentada al jutjat i l’origen d’una forta crisi de relació entre la parella.

En aquesta situació, ahir pels volts de les quatre de la matinada, Larrauri va enviar un correu electrònic a la seva filla (que no és filla de Chenut) on li venia a dir que ja ho havia deixat tot arreglat i net a la casa. Quan la filla va veure el correu, al matí, va trucar al 112 i va avisar els Mossos i els va demanar que anessin a la casa a comprovar què havia passat. Els mossos van trobar els dos cadàvers i es va activar la comitiva judicial i el protocol d’homicidis.

La inspecció no va poder localitzar quin va ser l’escenari exacte de l’assassinat de la dona, que tenia diverses punyalades i no presentava signes de defensa. Tot fa pensar que va ser atacada, doncs, per sorpresa. Però no se sap a on. A l’interior no es va trobar cap espai amb esquitxos de sang o remenament i no es descarta que l’atac fos a l’exterior i que després Larrauri l’arrossegués fins davant de la porta d’entrada, abans que ell agafés una escala per pujar a l’arbre d’on es va penjar. Tampoc es va trobar l’arma del crim i no es descarta que fos un ganivet de cuina i que l’homicida l’hagués netejat i tornat al seu lloc. Els analitzaran tots.

A la casa sí que es van trobar diverses notes manuscrites en què Larrauri apuntava que se sentia víctima d’un complot per arrabassar-li la casa en el qual participaven terceres persones de l’entorn de Chenut i la seva immobiliària. A poca distància de la casa, en una zona d’asfalt, també va aparèixer el cotxe de la dona, que era carregat de roba seva, cremat. Els indicis apunten que Larrauri hi va calar foc per eliminar totes les pertinences d’ella. El seu cotxe estava intacte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia