Successos

Un tromba d’aigua deixa inundacions al Vallès Oriental i Maresme

Els Bombers atenen més d’una cinquantena d’avisos a la Garriga

L’acumulació d’aigua talla la C-17 i la R3 de Rodalies en aquesta població vallesana

Un episodi de fortes pluges, vent i pedra ha afectat aquesta dimarts a la tarda les comarques del Maresmes i el Vallès Oriental, en especial el municipi de la Garriga. Protecció Civil ha activat l’alerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) per la intensitat dels xàfecs. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ja havia emès un avís de temps violent a les dues comarques.

Les precipitacions més intenses han afectat el Vallès Oriental i després han avançat cap al Maresme i el sud de la Selva. Posteriorment s’han desplaçat al mar. En paral·lel, es mantenen precipitacions a les comarques del nord de Girona.

El temporal s’ha acarnissat amb la població de la Garriga, on els Bombers de la Generalitat han atès 55 dels 59 avisos relacionats amb la pluja. Un altre ha estat al municipi de Cànoves i Samalús (Vallès Oriental) i els tres restants al Maresme. Segons ha informat el cos d’emergències, la majoria de les incidències han estat per acumulació d’aigua en baixos, locals, patis, soterranis, garatges, pàrquings i terrasses, i filtracions en sostres i murs. També per algun vehicle bloquejat per l’aigua, esllavissades i algun arbre caigut. Cap d’elles ha estat greu.

El servei més destacat ha estat per l’esfondrament de part de l’estructura d’una casa d’una sola planta a la zona de Can Figueres, a la Garriga. En el moment del succés, cap a tres quarts de sis de la tarda, no hi havia cap persona a l’interior de l’immoble. Els Bombers hi han desplaçat una dotació.

El telèfon d’emergències 112 han rebut un total de 144 trucades relacionades amb l’episodi meteorològic entre les quatre i les cinc de la tarda. La majoria, 103, s’han fet des del Vallès Oriental i d’aquestes 92 des de la Garriga.

L’acumulació d’aigua ha obligat a tallar la C-17 a l’altura de la Garriga en tots dos sentits durant gairebé tres quarts d’hora. La via s’ha reobert a dos quarts de sis de la tarda, si bé dues hores més tard encara s’hi registraven retencions importants en sentit Barcelona.

Les condicions meteorològiques adverses han provocat igualment la interrupció del servei de rodalies de la línia R3 entre la Garriga i les Franqueses del Vallès. Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera. A la resta de trams de la línia hi ha retards de 60 minuts.

A l’Alt Empordà, la tempesta també ha acumulat molta aigua en poca estona. Concretament, a Cabanes s’han recollit 33,5 mm en 30 minuts. A Llers s’ha produït una notable acumulació de pedra.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia