Successos

Tallen un pi i aixafen el porxo del monestir de Sant Joan les Fonts

L’alcaldessa diu que no és un fet aïllat i fa una crida a denunciar els actes d’incivisme

El temple és un important monument romànic protegit

Un acte incívic ha malmès el monestir de Sant Joan les Fonts, que està declarat bé cultural d’interès nacional, i ha destrossat part del porxo que protegeix l’entrada principal a aquest temple. Els fets van tenir lloc la setmana passada, quan la tala des de la base d’un pi de grans dimensions de la plaça va fer que caigués i malmetés la porxada.

No es tracta d’un fet aïllat, tal com ha recordat l’alcaldessa, Maria Vidal. I és que, tal com ella ha explicat, aquest estiu ja es van detectar actituds incíviques fins al punt, que l’Ajuntament ha hagut d’incorporar un agent cívic a la seva plantilla per fer-hi front. En concret, s’ha produït la crema de contenidors, destrosses a l’àrea de barbacoes públiques, l’abocament de deixalles en espais no habilitats, etc.

En l’últim ple, l’alcaldessa ha demanat la col·laboració ciutadana i ha animat els veïns a denunciar davant dels Mossos d’Esquadra els actes incívics que detectin al municipi. Vidal ha recordat que, quan es fan aquest tipus de denúncies, es manté el denunciant en l’anonimat. “És la millor manera de preservar el patrimoni de tots els habitants de Sant Joan les Fonts i posar fi a aquest tipus de vandalisme”, ha indicat.

Ella mateixa ha remarcat que aquests actes d’incivisme penalitzen i fan mal a totes les veïnes i a tots els veïns, perquè és l’Ajuntament de Sant Joan el que ha de pagar els desperfectes.

LA FRASE

Aquests actes demostren un menyspreu per un patrimoni que és de tothom
Maria Vidal
Alcaldessa de Sant Joan les Fonts

LA DATA

958
És l’any
de la primera datació documentada del temple anterior al monestir romànic, que data del segle XII.

Una joia del romànic garrotxí

L’església, datada en el segle XII, és l’únic vestigi de l’antic conjunt monacal benedictí. A l’exterior destaca el color rosat dels murs, la decoració dels absis i l’existència d’un bloc de pedra esculpit d’època visigòtica procedent d’un temple anterior del 958, i, a l’interior, la decoració dels capitells, la pica baptismal i les obres d’art a les naus laterals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia