Successos

El quadern negre

Tura Soler

Escenes de Susqueda (14): ruta sense retorn

En Marc, un noi d’Arenys, busca rutes per navegar al pantà de Susqueda, surt de casa amb un caiac i no torna més

Avui és 23 d’agost del 2017. En Marc, un jove de 23 anys d’Arenys de Munt, és a casa davant de l’ordinador. És un virtuós dels jocs on-line. Amb el seu amic Albert tenen un canal de YouTube, Marc y Albert, que té més de 4.000 subscriptors. En Marc ha fet dos cursos a l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners i, segons diuen els amics, busca un lloc per anar a fer de masover, en alguna granja, amb la seva xicota, la Paula. La seva il·lusió era ser pilot d’aviació, però la dislèxia que li van diagnosticar un xic tard va estroncar les seves aspiracions; les reals, perquè en la vida virtual en Marc pilota qualsevol aparell i empunya qualsevol arma. En el món virtual, a més a més, pot tenir les identitats que vulgui i ser el que vulgui. A la plataforma Steam, en Marc s’ha registrat com a “Alba Hernández López” i el perfil que més fa servir és “MDMA 25€”. Fa ben poc, el 4 d’agost, va aconseguir la insígnia de líder de la comunitat a Steam, cosa que li brinda molts beneficis virtuals que es poden traduir en reals. A YouTube, en Marc també utilitza l’usuari “GrPagoru”. I també és “MadizaN” quan entra a la plataforma Xbox Live, on fa poc ha penjat que sorteja dos drons. Els drons i els vehicles teledirigits són una altra de les seves passions. Aquests dimecres, en Marc aparca els jocs de guerra virtuals i passa bones estones fent recerques a Google. Hi cerca: “rius catalans per navegar amb canoa”, “congost de Mont Rebei”, “pantà de Susqueda amb kayak”, “temps pantà de Susqueda”, “embarcadors pantà de Susqueda”, “kayak pantà de Susqueda”, “kayak hinchable 309”, “Sevenlord tx 390”, “navegar pel riu Ter”, “kayak dos días integral embalse de Susqueda en Vilanova de Sau”, “cómo llegar al pantano de Susqueda”... Fetes totes les recerques a l’ordinador, va al garatge i treu de la capsa un vell caiac inflable. L’infla amb l’inflador de peu.

–Què fas? –li pregunta la mare quan el veu atrafegat amb el caiac.

–Comprovo que estigui en condicions i que no es desinfli. Vull anar a navegar.

–Ves amb compte. Fa quinze anys que no serveix. I recorda que una vegada el teu pare i jo vam bolcar al mar.

–No pateixis. Ja vigilaré. Segurament no aniré pas al mar, aniré a un pantà.

Falta poc per a les deu del vespre. En Marc es torna a posar davant l’ordinador i entra a Google Maps, on cerca “Susqueda Reservoir”. Després es comunica una estona amb el seu amic Albert per parlar de videojocs. Pels volts de les onze de la nit, un cop ha desinflat i plegat altre cop el caiac, en Marc carrega la barca i l’inflador manual al cotxe del seu pare i marxa sense especificar el lloc exacte on va. Diu que va amb uns amics que porten un caiac rígid.

A la matinada, a les 00.55 del dijous, envia un missatge al seu amic Albert. Ja no en tornaran a saber res més. En Marc ha desaparegut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia