Successos

societat

Nou detinguts per una baralla multitudinària a la Boqueria

Hi van participar desenes de persones armades amb pedres, pals i armes blanques

Els Mossos han detingut nou persones acusades d’haver participat en una baralla multitudinària que va tenir lloc dissabte al vespre a la plaça de la Gardunya, rere el mercat de la Boqueria.

Els aldarulls es van produir cap a quarts de nou i van implicar més d’una vintena de persones, algunes de les quals duien pals, armes blanques i llançaven objectes contundents. Quan va actuar, però la policia només va poder capturar-ne nou. La violència dels fets i la gran quantitat de participants va obligar els Mossos i la Guàrdia Urbana a desplegar diverses unitats mirant d’encerclar la plaça on van tenir lloc els fets.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella investiga ara què va motivar l’enfrontament. El Sindicat d’Habitatge del Raval i el Punt de Suport Mutu Laboral de Ciutat Vella han dit que els fets van començar quan un “grup organitzat” va intentar assaltar la Tancada, un edifici ocupat de la zona on viuen més d’una trentena de persones. Dos dels arrestats són ciutadans que viuen en aquest espai.

La Tancada ja havia estat focus de conflictes amb anterioritat. L’espai s’ha batejat com la Tancada del Raval, és de titularitat oficial i fa mesos que té ordre judicial per ser desallotjat.

D’acord amb la versió policial alguns dels arrestats presentarien cops i contusions, però cap lesió greu.

El Sindicat d’Habitatge del Raval i el Punt de Suport Mutu Laboral de Ciutat Vella denuncien que la intervenció policial va incloure detencions “de forma indiscriminada” i amb un “biaix racista”. Afirmen que l’actuació forma part de la “campanya de criminalització” contra la Tancada, que qualifiquen com a espai imprescindibles per garantir la “subsistència” de persones sense recursos.

La Tancada del Raval és un espai que porta ocupat des de l’any 2018. El passat 20 de novembre, el Sindicat d’Habitatge del Raval va denunciar que l’Ajuntament de Barcelona volia desallotjar-lo de forma “il·legal” i el desnonament es va aturar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia