Punt divers

Es crea la comissió de desenvolupament socioeconòmic i territorial de l'Alt Pirineu i Aran amb 21 membres

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha presidit la constitució de la comissió de desenvolupament socioeconòmic i territorial de l'Alt Pirineu i Aran. Aquest organisme està format per 21 membres, representats del Govern, de l'administració local i dels diferents sectors econòmics com la neu, el turisme, la construcció, la cultura, l'agricultura i la ramaderia o la restauració. Aquesta comissió, amb representació de totes les comarques del Pirineu, té com a objectiu formular estratègies per dur a terme en aquesta zona i promocionar el Pirineu arreu. El conseller Nadal ha dit que ha de ser un instrument més per abordar la crisi al Pirineu.

Aquesta comissió ha de servir per relacionar les diferents activitats d'aquest territori com les activitats econòmiques, les productives, aquelles que generen riquesa o iniciatives empresarials noves. Totes aquestes activitats s'han de saber relacionar amb les propostes de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran l'IDAPA. L'objectiu final és promocionar aquesta zona amb diferents iniciatives sorgides del sector privat, del públic o de les entitats del territori. Aquesta Comissió marcarà una mica les pautes de cap on ha d'anar la promoció i el desenvolupament d'aquest territori. El conseller Nadal ha dit que el Pirineu després de mots anys de pèrdua de població novament s'està recuperant i arrelant gent al territori. Nadal ha dit que aquest és un factor molt positiu. Com a factor positiu que aquestes comarques de muntanya han de saber aprofitar hi ha el del turisme. Nadal ha dit que la crisi ha capgirat la tendència d'anar de vacances a l'estranger i molta gent de la que marxava es queda a Catalunya i les comarques del Pirineu són les que han de saber aprofitar aquest moment i captar tot aquest potencial de clients.Nadal a presidit a Tremp una reunió del consell rector de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) a Tremp. Aquestes reunions es fan itinerants pel territori. Nadal ha explicat que la voluntat del Govern de la Generalitat de cara als propers pressupostos es anivellar els de l'IDAPA a l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de les Terres de l'Ebre pel que fa a pressupost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.