Punt divers

L'Incavi inicia un projecte per estudiar els diferents terrers de la DO Montsant

CAMP DE TARRAGONA

L'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) està elaborant, en col·laboració amb el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Montsant, un projecte d'investigació sobre la zonificació dels territoris compresos dins la DO per estudiar i avaluar els possibles terrers que hi ha en aquesta regió vinícola catalana. En el món del vi es tracta d'un espai que sota la influència del clima, l'orografia, la situació i el tipus de sòl permet elaborar un producte vinícola 'concret, divers i identificable'. Ja s'ha posat de manifest l'existència de nou zones o territoris diverses dins la DO, que permetrà saber als productors com poden potenciar els diferents factors que intervenen en el cicle de la vinya.

Aquesta diversitat ve marcada per diferents factors com ara el clima, el paisatge, el mapa geològic, els principals cultius i la vegetació dominant, i la distribució de la vinya segons les varietats, les èpoques de maduració i les de verema. Aquesta primera fase d'estudi ha aportat un coneixement més ampli de tots els diferents territoris de la DO Montsant i pot permetre que els productors i els elaboradors de la zona coneguin més a fons el territori on treballen. També podran saber com potenciar els diferents factors que intervenen en tot el cicle de la vinya, plantant aquelles varietats més idònies o fent els treballs més òptims en cada territori.

Al mateix temps, posar en valor els diferents territoris d'una DO pot ajudar a l'elaboració de vins 'encara més únics i diversos', propiciant així una major riquesa vinícola. Aquesta és una de les línies d'investigació que s'està marcant l'Incavi a través de les Estacions de Viticultura i Enologia de Reus i de Vilafranca del Penedès. D'aquesta manera, es fomenta la recerca i la investigació per a un millor coneixement de totes les Denominacions d'Origen i els terrers que hi ha en cadascuna d'elles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.