Successos

successos

Assalten un mas armats i en lliguen els amos a Fogars

Els quatre atracadors encaputxats van entrar a la masia encastant el tot terreny contra la tanca

Van agredir els avis de la casa i van marxar amb 3.000 euros de botí i deixant-los lligats i sense telèfon fix

Quatre homes encaputxats i armats van assaltar fa quinze dies una parella d'avis al seu mas, a Fogars de la Selva, als quals van lligar i agredir. Van marxar amb un botí de més de tres mil euros i van deixar els amos lligats de mans i incomunicats per telèfon, ja que van tallar-ne els cables.

La tranquil·litat del matrimoni que viu a can Sureda, un mas aïllat situat dalt d'un idíl·lic turó de la carretera que va de Massanes a Tordera, es va trencar cap a les deu del matí del dia 30 de novembre. La mestressa, Pilar Marlet None, que té 58 anys, estava acabant de donar menjar al bestiar. El seu marit, Josep Guixé Llibre, de 65 anys, era dins la casa. De sobte, la dona va sentir un soroll fort i va quedar atemorida. Un tot terreny de color negre acabava d'entrar a la finca a tota velocitat després que trenqués la tanca metàl·lica d'accés amb el mateix vehicle. Els lladres, que anaven encaputxats, van agafar la dona d'una revolada i la van tancar dins el cotxe. Alertat pels crits de la dona, Josep Guixé va sortir fora amb un pal que fa servir de bastó. El va esgrimir als lladres per foragitar-los, però ells s'hi van tornar. “Em van ventar un cop de puny, em van tirar a terra i em van deixar allà. Plovia. Tenia fred”, explicava ahir l'home, que va afegir que els atracadors primer el van tapar amb un tros de roba de la casa i després, com que ell es continuava queixant de fred, el van arrossegar fins a la cuina, i el van deixar escalfar al costat del foc. A la dona, també la van entrar a dins la casa, al menjador.

“Tota l'estona m'apuntaven amb una pistola, i no paraven de demanar on era la caixa forta”, explica l'home. Els lladres van regirar tota la casa, fins que van trobar diners, repartits entre la calaixera del menjador, la cartera de Guixé i el moneder de la dona. “S'ho van emportar tot”, es lamentava l'home, tot mostrant la lesió a l'ull, que ahir encara era ben morada.

Els atracadors van mantenir-los lligats durant les tres hores que van estar dins el mas buscant els diners. Amb un botí de més de 3.000 euros, els lladres van fugir. “Ens van dir que no ens moguéssim fins al cap d'una hora almenys“, explica l'home, que diu que quan es va poder deslligar va trucar pel mòbil al seu fill per demanar-li auxili. Ara, a les nits dormen a casa d'ell. Estan atemorits.

Segons el matrimoni, només un dels atracadors parlava en castellà, amb “un accent estrany”. Se sospita que són romanesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.