Successos

successos

tarragona

Descarten que els cossos dels desapareguts siguin a l'hort

Una màquina cedida per Foment va excavar ahir a les quatre zones de la finca de Laso on el georadar havia detectat que s'hi havien produït moviments de terra

La recerca va finalitzar sense èxit

Les hipòtesis dels Mossos d'Esquadra finalment s'han confirmat en quedar descartat, tal com ja sospitaven des d'un principi, que els cossos dels dos veïns dels Pallaresos desapareguts l'any 2009, Júlia Lamas i Maurici Font, estiguin enterrats al terreny de l'exparella de la dona, Ramón Laso, que està ingressat a la presó des de l'1 d'abril com a presumpte autor de l'homicidi de les dues víctimes. Per acabar de corroborar del tot aquesta teoria, però, la policia de la Generalitat va remoure ahir la finca –situada al terme municipal de Tarragona– amb l'ajuda d'una retroexcavadora que li va cedir el Ministeri de Foment. La inspecció va començar a un quart de dotze del matí i va ser dirigida per tres agents de la unitat de desapareguts, dependent de la divisió d'investigació criminal. Tal com va avançar dissabte passat aquest diari, aquesta nova maniobra era la segona part d'una actuació que els efectius van executar al mateix indret els dies 9, 10 i 11 de maig, quan van examinar 400 dels 6.000 metres quadrats de la parcel·la amb un georadar: un aparell que pot detectar canvis en el subsòl fins a una profunditat de 4 metres.

Gràcies a l'anàlisi de les dades recollides per la màquina, les tasques d'ahir es van centrar en quatre punts concrets, que van ser precisament aquells on tant els Mossos com els arqueòlegs havien observat que s'hi havien originat moviments de terra que podrien resultar estranys. En aproximadament una hora, la retroexcavadora va fer un forat en tres de les quatre zones, les quals estaven molt pròximes entre si. Després de no trobar-hi cap resta de les víctimes, la màquina es va desplaçar fins a la quarta taca marcada com a sospitosa, que estava a 200 metres de distància de les altres. En aquest punt, també es va retirar la terra, però al cap d'uns deu minuts els agents van fer senyals a l'operari perquè s'aturés. El motiu va ser que es va veure que per allí hi passava una canonada i, alhora, que s'havia topat amb una capa rocosa que impossibilitava continuar furgant més avall.

El resultat frustrat de la recerca dels cadàvers va conduir els Mossos, per ara, a donar-la per finalitzada en aquesta zona. Per això, acte seguit, van tapar l'últim forat que van cavar i, tan sols uns segons després, van deixar anivellat el terreny en els altres. En conèixer el desenllaç de l'actuació, l'esposa de Maurici i germana de Júlia, Mercedes Lamas, va lamentar la notícia, ja que la família sempre havia pensat que Laso s'havia desfet dels dos cunyats enterrant-los al solar, en el qual hi havia cultivat temps enrere. “Esperem que els investigadors ara tornin a mirar a fons la casa del carrer Príncep de Viana dels Pallaresos on vivien Ramón i Júlia, ja que després de la desaparició, els veïns ens van comentar que Laso va fer diverses obres a la part del darrere, que és on hi ha el jardí”.

LES FRASES

Esperem que es torni a buscar a la casa dels Pallaresos, on Laso va fer obres a la part del darrere
Mercedes Lamas
Germana de júlia lamas i esposa de maurici font
Laso va demanar a un conegut que digués que havia vist a Júlia i Maurici a València, però s'hi va negar
Pere Sutil
advocat de la família dels desapareguts

LA XIFRA

57
anys de presó
van imposar al detingut el 1993 per haver matat la seva primera esposa i el seu fill de sis anys a l'Ebre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.