Successos

successos

Un informe de la presó diu que Laso és estable i racional

En el document, del 2007, ja es feia l'advertència que podria tornar a delinquir si es trobava en un nou triangle amorós

L'advocat de la família proposa arribar a un acord amb el de l'acusat

Nous detalls sobre el perfil del veí dels Pallaresos Ramon Laso, que l'1 d'abril va ingressar a la presó com a presumpte autor de la mort de la seva exparella, Julia Lamas, i el seu cunyat, Maurici Font, dels quals no es tenen notícies des del 2009. En el sumari del cas, hi consta un informe psicològic sobre l'acusat que s'hauria fet el 2007 des del centre penitenciari de Tarragona, on ja hi havia estat complint condemna entre 1991 i 2001 per l'assassinat de la seva primera esposa i el seu fill a les Terres de l'Ebre. Tot i el seu greu historial delictiu, al document se'l descriu com una persona “estable i racional”, sempre i quan no es tornés a trobar en un triangle amorós, que és en el que estava involucrat en l'època que va perpetrar el primer doble crim. Aquesta advertència que es va formular fa tres anys ara pot adquirir un especial sentit, ja que els Mossos d'Esquadra treballen amb la hipòtesi que darrera de totes dues històries hi ha un mòbil passional.

Per fonamentar aquesta sospita, es basen en una de les declaracions de Mercedes, que és la germana de Julia, que va confessar que havia mantingut una relació amb el detingut i que aquest li havia demanat que abandonés Maurici, si bé ella es va negar a deixar el marit. L'interès, per tant, que l'inculpat sentia per Mercedes es considera un detonant per fer desaparèixer Julia i Maurici. Aquesta situació presenta un clar paral·lelisme amb les dues morts de final dels anys vuitanta, ja que durant el seu primer matrimoni també tenia una amant, i veia com un “destorb” la seva esposa i el seu fill per consolidar l'altra relació. El lletrat de la família dels desapareguts, Pere Sutil, també és de l'opinió que “els segons fets són un reflex dels primers”: “Tothom es pot trobar en circumstàncies emocionals complexes. La gent normal les soluciona de forma racional, però ell actua per la via ràpida apartant del mig qui li suposa un problema per arribar als seus objectius”.

LA FRASE

Laso no fa les coses per impuls. Les pensa molt bé. Ven l'aparença d'estabilitat, però té uns fins terrorífics
Pere Sutil
advocat de la família dels veïns dels pallaresos desapareguts

“Té el judici perdut”

Pere Sutil, l'advocat penalista de la família dels dos veïns dels Pallaresos que estan en parador desconegut des del 27 de març de l'any 2009, ha proposat al lletrat de Laso arribar a una conformitat: “En el sumari del cas hi ha recollides unes quaranta proves que els Mossos d'Esquadra han aconseguit contra l'acusat per evidenciar que va posar fi a la vida de la seva exparella i el seu cunyat. A priori, Laso ja té el judici perdut. El més lògic seria que digués on són els cossos, que es reconegui culpable i que es beneficiï de la confessió, que és un atenuant. Quan abans comenci a complir la condemna, abans sortirà en llibertat. Si se celebra el judici, es convertirà en un espectacle mediàtic i, per tant, seria bo tancar el cas al més ràpid possible”. A banda, Sutil explica que, després de fer desaparèixer els dos cunyats, el detingut va intentar iniciar una relació amb una altra veïna dels Pallaresos: “La dona s'hi va negar i se sospita que ell va ser qui li va tallar els cables de frens del cotxe, que li va fallar en un trajecte a Reus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.