Successos

Una morta i un desaparegut pel temporal a la Costa Brava

Una onada va arrossegar mar endins una dona polonesa que passejava per la platja de Lloret

Busquen un noi francès que pescava en una zona rocosa a Roses

“Hi havia onades de vuit metres al punt on es va localitzar el cos”

El fort temporal de mar va provocar ahir la mort d'una dona de nacionalitat polonesa, i la desaparició d'un jove francès, a la costa gironina. El primer cas es va registrar a tres quarts d'una de la matinada, a la platja de Lloret de Mar. La víctima passejava amb el seu company sentimental per la sorra, quan va ser engolida per una onada que la va arrossegar aigua endins. Una parella que estava sopant en una pizzeria del passeig de sa Caleta va presenciar el fatídic succés i va donar la veu d'alerta al conserge d'un hotel, que va avisar la policia local. Ràpidament es va establir un dispositiu de recerca, format per efectius dels Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, un helicòpter de Salvament Marítim, la policia local, sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i de protecció civil municipal. El rastreig es va focalitzar inicialment al tram final del passeig marítim, a tocar del Castell d'en Plaja, que és on va desaparèixer la dona a causa del violent cop de mar. La primera sortida dels cossos d'emergències es va allargar fins a les set del matí. A aquella hora, l'operació es va suspendre temporalment; es va fer una reunió de coordinació a Blanes i les tasques es van reprendre dues hores més tard.

El cadàver de la víctima va ser localitzat finalment a les onze del matí. Segons va explicar l'alferes Agustí Gómez, de la Guàrdia Civil de Palamós, el cos estava surant al mar, a l'altura de la platja de sa Palomera de Blanes. “Era a unes 5 milles de distància del lloc on es va produir l'accident. En aquest punt, hi havia unes onades de fins a vuit metres d'alçada”, va dir. La dona va ser vista des de l'aire pels membres de Salvament Marítim que van sobrevolar la línia de costa amb helicòpter. Van informar immediatament al Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, que es van encarregar de rescatar el cos de l'aigua i el van traslladar en una llanxa al port de Blanes, on la jutgessa va fer l'aixecament del cadàver a la una del migdia.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Lloret, Jordi Martínez, va detallar que la víctima, de 37 anys, residia a Londres, però estava passant uns dies de vacances al municipi, on havia vingut a veure al seu company sentimental. L'home, de nacionalitat pakistanesa, és veí de la població, on treballa en un restaurant situat a prop d'on es va originar el sinistre. Com a conseqüència dels fets, va patir una crisi d'ansietat i va ser evacuat a l'hospital de Blanes.

Troben els estris de pesca

La recerca de Lloret de Mar va transcórrer, en part, de manera paral·lela a una altra que es va fer a Roses, on va desaparèixer un jove de 28 anys, de nom Mathieu i de nacionalitat francesa. A l'hora de tancar aquesta edició, encara no havia estat localitzat. El noi, que té una petita deficiència psíquica, va anar dijous a pescar a una zona rocallosa, pròxima a la carretera de Canyelles. En passar les hores i veure que no tornava, una persona del seu entorn va trucar a les vuit del vespre al telèfon d'emergències 112 per informar dels fets.

La recerca es du a terme tant per pistes forestals com per mar, ja que una de les hipòtesis és que hauria pogut caure a l'aigua des de les roques, on es van trobar els seus estris de pesca. Van pentinar l'indret vuit dotacions dels Bombers, quatre patrulles dels Mossos, la policia local i Salvament Marítim amb l'embarcació Salvamar Castor. A les set de la tarda, els treballs es van suspendre i es va acordar que es reprendrien avui a les nou del matí.

La dona vivia a Londres i havia vingut a visitar la seva parella, que resideix a Lloret de Mar
Jordi Martínez
Regidor de seguretat de lloret

LES FRASES

El cos era a la platja de sa Palomera de Blanes, a 5 milles d'on es va originar l'accident
Agustí Gómez
alferes de la guàrdia civil

Una falsa alarma a l'Escala

La preocupació per les fatals conseqüències que la mala mar va ocasionar ahir a la Costa Brava es va intensificar al migdia, quan es va fer públic que també s'estava duent a terme una recerca a l'Escala d'un veí d'Hostalets de Balenyà, de 41 anys. Al final, però, els Mossos d'Esquadra van comunicar que es va trobar l'home sa i estalvi a les tres de la tarda. Aquest ciutadà va sortir de casa dijous, quan es va dirigir a l'Escala per anar a pescar. De matinada, la seva mare es va començar a preocupar en veure que no tornava. La dona es va adreçar llavors a la comissaria de la Policia de la Generalitat de Vic, on va interposar la denúncia per la desaparició. Els agents van parlar amb els guardes del moll del port de l'Escala, que van explicar que l'havien vist ahir al matí; i, a més, una estona després es va comprovar que hauria marxat amb el seu turisme. Les previsions optimistes es van confirmar, ja que la família va informar als efectius que l'home hi havia contactat per dir-los que estava amb uns amics a Tona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.