Successos

successos

Troben mort al pantà de Susqueda un jove olotí desaparegut divendres

El cos de Víctor Funosas, de 33 anys, va ser localitzat ahir a la tarda

Els equips de rescat van muntar un ampli dispositiu a la demarcació per cercar-lo

Els efectius d'emergències van localitzar ahir a la tarda el cos sense vida de Víctor Funosas Fàbrega, un jove olotí de 33 anys que buscaven des de divendres. En la recerca del jove hi van participar un gran desplegament policial, de voluntaris i altres efectius d'emergència, que el van estar buscar per la demarcació durant hores i hores. El primer de donar la veu d'alarma va ser un company de feina de l'empresa Alzamora Group, a Sant Joan les Fonts, on el desaparegut treballava com a responsable comercial. L'home es va estranyar que Funoses no anés a la feina, ja que era una persona habitualment molt responsable i que no fallava mai al lloc de treball. Llavors va contactar amb els seus familiars, que alertats de no saber res d'ell, van decidir trucar als Mossos d'Esquadra que van començar la recerca, juntament amb voluntaris, coneguts i familiars.

Després d'estar-lo buscant divendres des del moment que se'l va trobar a faltar, les investigacions els van dur fins a l'embassament de Susqueda on dissabte, pels vols de les dotze del migdia, s'hi va trobar aparcat el seu vehicle, un BMW sèrie 3 de color blanc. Per la possibilitat que l'home hagués caigut a l'aigua, els Mossos van activar l'equip de subaquàtica.

Zona de difícil accés

Però finalment no hi van intervenir perquè, malauradament, els equips de rescat van localitzar, pels volts de les tres de la tarda, el cos sense vida de l'home al fons del pantà, a la zona seca, en un lloc de difícil accés. A causa de les circumstàncies de la seva defunció, abans de procedir al rescat del cos, fins al lloc dels fets s'hi van haver de desplaçar la comitiva judicial, en què van formar part un metge forense i un jutge, que és qui va donar l'ordre de l'aixecament del cadàver. En el rescat hi van treballar dos helicòpters i sis dotacions terrestres dels bombers. Ara són els Mossos d'Esquadra qui es fan càrrec de la investigació de la mort de Funoses, i les circumstàncies amb què s'ha produït. Quan falta que es practiqui l'autòpsia del cadàver, de moment, els primers indicis indiquen que el jove es va treure la vida.

Víctor Funosas Fàbrega, nascut a Olot –on treballava–, vivia a Girona, on havia estudiat a la Universitat. El noi era solter, li agradava molt l'activitat física i era un habitual en la pràctica esportiva de muntanya. Havia participat, per exemple, al Terra de Remences, la celebració de la qual té lloc a la Vall d'en Bas.

Rescat d'un boletaire i d'un grup d'excursionistes

A part del rescat del cos del jove de Girona, els Bombers de la Generalitat també van haver de treballar ahir en la recerca d'un boletaire. Els fets haurien tingut lloc pels volts de les dotze del migdia, quan un veí de Montcada i Reixach de 51 anys va caure en una zona de difícil accés a la zona de Sant Sadurní de Sovelles, al terme municipal de les Llosses. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar dos efectius terrestres –entre els quals els GRAE– i un helicòpter. L'home va ser rescatat de la zona on s'havia accidentat per via aèria, i després va ser traslladat en una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) fins a l'Hospital de Campdevànol. El primer diagnòstic indicava que s'havia trencat la tíbia.

Per altra banda, un grup d'excursionistes que estaven fent una ruta per Canet d'Adri es van desorientar i van demanar auxili al 112. Finalment, abans que els bombers els rescatessin, el grup va trobar el camí de tornada, on es va trobar amb un altre grup que els acompanyaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.