Successos

seguretat

Els Mossos atrapen uns saquejadors de camions que fugien per l'AP-7

Un camioner que feia nit a l'àrea de Garrigàs va alertar que li havien robat part de la càrrega

Els lladres duien una furgoneta robada a Medinyà

€€Els Mossos van detenir la matinada del dia 10, després d'una persecució per l'autopista, tres homes, veïns de Mataró, sospitosos d'haver saquejat part de la càrrega de material electrònic que transportava un camió estacionat a l'àrea de servei de Garrigàs.

El xofer d'un camió que feia nit a l'àrea de Garrigàs, en direcció sud, va advertir que li havien saquejat part de la càrrega i va avisar els Mossos. Els agents de la comissaria de Figueres amb l'ajut de mossos del sector de trànsit van muntar un dispositiu per intentar atrapar els lladres. Van detectar una furgoneta que coincidia amb la descripció del vehicle dels lladres feta pel camioner i que circulava per l'autopista en sentit sud a poca distància d'un BMW que la guiava. Els Mossos van començar a seguir els vehicles dels sospitosos, però el BMW va fer diferents maniobres per evitar que els cotxes policials aturessin la furgoneta. Els Mossos, però, també van muntar la seva pròpia estratègia, posant vehicles policials per davant a poca velocitat per entorpir la circulació de la furgoneta i, finalment, van aconseguir interceptar-los a l'alçada d'Aiguaviva, ja al Gironès. Quan van haver aturat la furgoneta, l'home que la conduïa va fugir corrents i va saltar la tanca metàl·lica de protecció de l'autopista. Els agents van sortir darrere seu i el van detenir en un camp de conreu proper. En canvi, els dos homes que anaven dins del turisme van ser detinguts abans que tinguessin temps de fugir.

Els Mossos van inspeccionar la furgoneta i van comprovar que anava carregada de caixes amb material electrònic, com el que es va comprovar que faltava a la caixa del camió saquejat a Garrigàs.

Un cop fetes totes les comprovacions, els Mossos van descobrir que la furgoneta que feien servir els lladres havia estat robada aquella mateixa nit a Medinyà.

Els tres detinguts, de nacionalitat marroquina i espanyola i amb antecedents policials, van passar divendres a disposició del jutjat de guàrdia de Girona i posteriorment van quedar en llibertat.

Els saquejos de les càrregues de camions són molt habituals a les àrees de servei de l'autopista AP-7. Aquest lladres són anomenats teloners, perquè el seu modus operandi consisteix a fer un tall a la tela del camió, comprovar quina mercaderia porta i, si els interessa, fer-hi un forat més gran i anar carregant caixes a furgonetes que ja porten per a aquestes feines i que normalment solen ser robades, com en el cas de Medinyà. Tot i que els Mossos estableixen vigilàncies nocturnes a les àrees de servei, els professionals del saqueig de camions hi actuen sovint.

LA DATA

10.10.13
Un camioner
va denunciar que li havien saquejat la càrrega a l'àrea de Garrigàs.

LA XIFRA

57
quilòmetres
per l'AP-7 van fer els lladres amb el botí abans els Mossos no els van aturar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.