Successos

Jutgen l'acusat d'apunyalar un noi a l'escola d'hostaleria

La víctima va rebre 6 ganivetades i va estar ingressada 11 dies

Els dos joves estudiaven al mateix centre, a Figueres

La fiscalia demana una pena de nou anys de presó per a J.E. per haver agredit presumptament un seu company de l'Escola d'Hostaleria de Figueres, on els dos joves s'estaven formant acadèmicament. Segons es recull en l'escrit de conclusions provisionals del Ministeri Públic, el succés va tenir lloc el 9 de febrer del 2012. L'acusat era alumne d'aquest centre des del setembre del 2011 i la víctima, Xavier Llaveria Sandoval, des de l'1 de febrer de l'any següent. Des que aquest últim va ingressar a l'escola, la relació que va mantenir amb l'imputat no va ser bona. El fiscal detalla que, sense cap motiu justificat, el processat va demostrar des d'un principi “una actitud despectiva” envers Llaveria. El menyspreava de manera freqüent, el molestava, li llançava boles de paper durant les classes i també parlava malament d'ell a d'altres estudiants.

El dia que es van desencadenar els fets, Pineda i Llaveria estaven en una classe pràctica per aprendre a servir les taules. L'acusat es va tornar a burlar del denunciant i, mentre estaven muntant una taula, li va donar expressament un petit cop a l'espatlla. Aquesta provocació va originar una discussió i un moment de tensió entre tots dos. Poc abans que s'acabés la classe, Llaveria va dir a Pineda que haurien de veure's després per arreglar la situació. L'imputat, però, li va mostrar un ganivet metàl·lic de serra, dels que s'utilitzen per tallar carn. Feia 30 cm de llarg, el duia amagat als pantalons i, mentre l'hi ensenyava, l'advertia: “Mira què tinc per a tu.”

Un cop van sortir de l'aula, pels volts de les quatre de la tarda, van coincidir als vestidors. Llaveria, enfadat pel que havia passat, va clavar una bufetada a Pineda. Aquest, aleshores, va agafar l'arma i va propinar sis ganivetades a la víctima (el va apunyalar al cap, a la zona del tòrax, a la regió lumbar i a la cama). La fiscalia considera que les ferides li haurien suposat un risc per la seva vida si no hagués rebut una atenció mèdica urgent. Les lesions van tardar a curar-se-li trenta dies, onze dels quals va estar hospitalitzat. Per tot plegat, J.E. afronta nou anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa. L'imputat té 21 anys i és originari de Bolívia, si bé té la nacionalitat espanyola. Per aquest episodi, va estar en presó provisional del 9 de febrer del 2012 al 7 de febrer del 2013. A part de la pena de presó, la fiscalia requereix que també indemnitzi Llaveria amb 16.435 euros. El judici pel cas se celebrarà el 6 de novembre a l'Audiència de Girona.

LA XIFRA

9
anys
de presó són els que el Ministeri Públic sol·licita que s'imposin a l'acusat per un delicte d'intent d'homicidi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia