Desarticulen un grup que va cometre una quinzena de robatoris en empreses i botigues gironines

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup de lladres, tots romanesos, acusats d'haver comès una quinzena de robatoris en botigues i empreses de les comarques gironines en els últims mesos. Els seus principals objectius eren perfumeries, estancs i òptiques i també entraven en cases per agafar cotxes que després feien servir durant els robatoris.

La investigació va començar a finals del mes de maig quan uns intrusos van fer un forat al sostre d'una joieria del centre de Maçanet de la Selva, van entrar al local, però l'alarma i la presència de la policia els va fer fugir sense botí. A partir d'aquí, segons els Mossos, aquesta banda va començar la seva activitat delictiva. El mes de juny, van robar en dos estancs, de Llorà i Anglès, i també van atracar una joieria de Llagostera. El juliol, el seu objectiu va ser una òptica de Cassà de la Selva. Els assaltants van encastar un cotxe, que havien robat a Salt, contra l'aparador d'aquesta botiga i, en pocs minuts, es van endur un centenar d'ulleres. Durant el mes d'agost, també van robar en un estanc i en una perruqueria de Palafrugell i en un altre centre òptic a Sant Hilari Sacalm. En aquesta mateixa població, també van entrar en una empresa. En aquest últim assalt van fer servir un cotxe robat a Salt, el van abandonar a Sant Hilari i en van agafar un altre. I el setembre, van robar dos cotxes més, a Amer i Salt, i també van entrar en un estanc d'Amer. Els investigadors feia mesos que estaven seguint la pista dels sospitosos fins que ahir al matí van entrar en dos pisos de Girona i van detenir vuit homes, d'entre 21 i 35 anys. També els van comissar ordinadors portàtils, ulleres de sol, perfums, aparells informàtics i targetes i documents falsificats. La policia els acusa de falsedat documental, robatori i furt d'ús de vehicle, robatoris amb força i amb violència i intimidació i associació i il·lícita.

Assassinat a Alemanya

Els Mossos consideren que en aquesta banda també hi havia Constantin Naum, un romanès de 39 anys que va ser detingut fa pocs dies a Girona perquè tenia una ordre de detenció per la seva implicació en l'assassinat d'un joier de 51 anys a Dortmund (Alemanya) durant un atracament l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.