Successos

Afronta 11 anys de presó per un assalt en un pis de Bianya

L'acusat va accedir al domicili de la víctima amb la cara tapada, amb una perruca i armat amb un pal

Es va endur joies, diners i un vehicle

Va agredir l'inquilí, al qual va trencar ossos de la cara

El ministeri fiscal demana 11 anys de presó per a Luis Borrego Fuentes, un veí de Sant Joan les Fonts que presumptament va cometre un robatori violent en un dels habitatges d'un bloc de la Vall de Bianya conegut com l'edifici d'obres públiques, pròxim a l'N-260. L'inquilí de l'immoble, Andrés Romero Martínez, tenia 83 anys i era la parella de la mare de l'acusat. Segons manté la fiscalia, els fets van passar el 22 de juny del 2012. Se sospita que l'autor de l'assalt va actuar amb un noi que viu al mateix bloc, contra el qual el Ministeri Públic no formula acusació en aquest procediment.

A dos quarts de deu de la nit, Borrego va trucar a la porta del domicili de Romero i es va identificar com a Luis. Per no ser reconegut, duia el rostre tapat i una perruca. Quan l'ancià va obrir, l'acusat va empènyer fortament la porta, la qual va impactar contra la cara del denunciant, que va caure per terra. La fiscalia hi afegeix que l'agressor va donar cops al rostre de la víctima amb un pal, mentre li intentava subjectar les mans amb una corda. Durant l'assalt, li va sostreure una cadena d'or amb un medalló, dotze euros en efectiu de la cartera, un anell i les claus d'un automòbil; i ja amb el botí, Borrego es va escapar amb el seu còmplice amb el Citroën C4 de Romero.

La víctima va patir lesions a la part del nas i del front, així com la fractura d'ossos de la zona nasal, i va necessitar 17 dies perquè se li curessin. A banda, les joies que li van robar van ser taxades en 793 euros i el Citroën C4, en 3.800. Les joies van ser recuperades en un establiment de compra i venda d'or i el turisme va ser localitzat pels Mossos d'Esquadra el 24 de juny del 2012.

Com a mesura cautelar, el jutjat d'instrucció número 1 d'Olot va emetre el 9 de juliol d'aquell any una interlocutòria en què es prohibia a l'acusat apropar-se a menys de 100 metres de la víctima. La fiscalia sol·licita 5 anys de presó per a Borrego per un delicte de robatori amb violència en casa habitada, així com 6 anys de presó per un delicte de lesions. I, en concepte de responsabilitat civil, es requereix que indemnitzi l'afectat amb 3.923 euros. El judici pel cas està previst que se celebri el 2 de novembre a la secció quarta de l'Audiència de Girona.

Es dóna la circumstància que, el març del 2012, els Mossos van arrestar els germans Borrego Fuentes, de Sant Joan les Fonts, i la seva mare, sospitosos d'haver donat alguna substància narcotitzant a Romero, que va estar hospitalitzat dos dies. En la seva declaració als jutjats –que els va deixar en llibertat provisional– van al·legar que l'home s'hauria confós a l'hora de prendre's els medicaments i van apuntar la possibilitat que per error hagués ingerit els fàrmacs d'una altra persona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.