Programació La 2

Divendres, 18 gener de 2019
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Vías romanas en Europa
Sèrie documental sobre una de les més importants i llargues vies de comunicació romana a Hispània: la Via Agusta, utilitzada des de fa més de tres mil anys. Aquesta via parteix de la Cadis actual i arriba fins a Roma.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Grecia, de las montañas a la costa
Epiro
Grècia ha vist les primeres civilitzacions d'Europa i les batalles decisives. Aquesta sèrie mostra el continent grec des de dalt, i mostra la bellesa espectacular del paisatge.
Documentals
Durada: 60'
09.00
El señor de los bosques
Campas de Arraba, Parque Natural de Gorbea
Un viatge pels boscos d'Espanya que mostra el món dels bolets.
Documentals
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
Cuadernos de paso
Cuaderno de los Oscos
Sèrie documental que recorre els punts més atractius de la geografia espanyola.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Diario de un nómada
Ruta de los exploradores de América. Despedida en Tijuana
Al llarg de 13 capítols, es mostra el viatge en motocicleta de l'escriptor Miquel Silvestre per tota Sud-amèrica, de l'Estret de Magallanes al Canal de Panamà. En total, 10 països, 100 dies i 20.000 quilòmetres per explicar als espectadors el descobriment del Nou Món.
Documentals
Durada: 35'
12.25
Lorca, muerte de un poeta
La muerte, 1936
Repàs biogràfic de la vida del poeta granadí Federico García Lorca, basada en la reconstrucció que en va fer l'historiador i hispanista Ian Gibson.
Altres
Durada: 85'
13.50
Destino: España
Melilla
Es mostra la visió dels estrangers que resideixen a Melilla.
Altres
Durada: 55'
14.45
Las rutas de...
Vall d'Aran
El Gonzalo inicia el seu viatge gastronòmic al riu Garona. A les seves aigües sempre hi ha hagut esturions, però avui es cria una varietat adaptada a la producció del caviar, la siberiana. El Gonzalo aprèn a extreure i degustar aquest menjar.
Documentals
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La ruta de la seda i Grecia, de las montañas a la costa: Costa meridional y ática: Des de la ciutat de Rio, on s'ha aixecat un gran pont sobre el golf de Corint, el reportatge passa per Messolongi, Nafpaktos, Delfos i les Termòpiles. A la zona de l'Àtica, els pins són tan típics que amb l'extracció de resina es fabrica el famós vi de retsina.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Jara y sedal
A un paso de Toledo
A un pas de Toledo es troba la finca Mocahres, un paradís de caça menor on els aficionats poden trobar conills, perdius i faisans. De la mà de dos joves caçadors es mostra una jornada de caça en aquesta finca tan bonica.
Altres
Durada: 25'
18.35
El escarabajo verde
Pastando con lobos
Avui s'analitza la convivència entre el bestiar i el llop ibèric. El reportatge se centra en l'acord de custòdia de territori a què han arribat l'explotació ramadera Aldonza i l'ONG Grefa. Els ramaders Alberto i Rosi demostren que la coexistència entre la ramaderia extensiva i el llop és possible.
Altres
Durada: 30'
19.05
Código final
Entreteniment, cultura i sentit de l'humor es combinen en aquest concurs diari que transcorre en un plató giratori. A cada programa hi participen cinc concursants que han d'anar superant diferents fases amb un objectiu, vèncer el guanyador del dia anterior en el duel final i guanyar el superpot.
Altres
Durada: 55'
20.00
Cocina real
El castillo de Chillingham
El castell de Chillingham, a Anglaterra, és famós per totes les seves històries de misteri i per les aparicions de les seves particulars ànimes en pena. Però a Sir Humphry Wakefield, el propietari, no li impedeix de convidar amics distingits. Fins i tot ell col·labora en el menú amb la caça i la pesca.
Documentals
Durada: 25'
20.25
Días de cine
Els Premis Forqué i la VI edició dels premis Días de Cine són dos dels protagonistes del programa d'aquesta setmana. A més, l'espai repassa les estrenes més destacades de la cartellera, com La gran aventura dels Lunnis i el llibre màgic, Uno más de la familia i Gente que viene y bah, entre d'altres.
Altres
Durada: 60'
21.25
Ese programa del que usted me habla
Un repàs diari des de la perspectiva de la comèdia de l'actualitat política, cultural, social i esportiva.
Altres
Durada: 35'
22.00
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 15'
22.15
Historia de nuestro cine: En la ciudad sin límites
El Víctor es reuneix amb la seva família a París per cuidar el seu pare malalt, el Max. A poc a poc, el jove descobreix que la bogeria del seu pare amaga un secret. No és l'home que sempre va aparentar ser i descobreix que la seva mare va fer una cosa que no li pot perdonar. A més, la família deu la seva existència a una mentida.
Pel·lícules
Durada: 135'
00.30
Historia de nuestro cine: Ángeles gordos
El Frank, que es guanya la vida en una sala d'espectacles com a pianista, és un noi obès que pesa més de 150 quilos. Un dia llegeix un anunci escrit per una tal Mary en què la noia busca l'amor de la seva vida. El jove decideix contestar i des d'aquest moment es vol aprimar costi el que costi.
Pel·lícules
Durada: 100'
02.10
Ese programa del que usted me habla
Un repàs diari des de la perspectiva de la comèdia de l'actualitat política, cultural, social i esportiva.
Altres
Durada: 30'
02.40
Proyecciones de América
Durant la II Guerra Mundial, quan les forces aliades alliberaven l'Europa occidental, una sèrie de cineastes brillants van realitzar vint documentals: Projeccions d'Amèrica. Tenien la missió propagandística de mostrar els Estats Units com una societat exemplar.
Documentals
Durada: 55'
03.35
Documenta2
Inclou Secretos de la luna: De la Tierra a la Luna: Quan els homes van observar la Lluna amb telescopi per primera vegada, van descobrir un paisatge de muntanyes i barrancs que no deixava de recordar a la Terra. En el renaixement, aquesta Lluna tan llunyana sembla més propera que mai, com un nou continent que cal conquerir.
Documentals
Durada: 50'
04.25
Cocina real
El castillo de Riegersburg
Al castell de Riegersburg va tenir lloc la celebració del vuitè aniversari de casament dels prínceps de Liechtenstein. El xef austríac Hans Peter Fink és el creador del menú acuradament elaborat, en què tots els ingredients frescos són d'origen local.
Documentals
Durada: 30'
04.55
Destino: España
Cantabria
Recorregut per Cantàbria de la mà d'estrangers que hi resideixen.
Altres
Durada: 65'