Programació La 2

Divendres, 15 gener de 2021
06.00
América salvaje
Des d'Alaska fins a la Patagònia, el continent americà alberga vida sorgida del foc, assedegada d'aigua i assotada per dos grans oceans. Aquest recorregut mostra algunes de les muntanyes, els deserts, les costes i les selves, on nombroses espècies animals han hagut d'adquirir adaptacions úniques per sobreviure.
Documentals
Durada: 25'
06.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Artrevidos con Nate
Warhol
El Nate explica la història del famós mestre de la cultura pop Andy Warhol.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
El bosque sumergido
Un cop l'any, mentre les aigües de l'Amazones es troben en el seu punt més baix, un diluvi de violència sense precedents cau al bosc.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.55
El señor de los bosques
Hayedo de la Pedrosa
Prop de la població de Riaza, a les muntanyes segovianes, es troba un espès bosc de fajos. En aquest passeig, l'actor Josema Yuste acompanya Vicente Sevilla per descobrir els fruits dels fajos, i bolets com l'orella de gat blanca o la pardilla.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
11.00
España entre el cielo y la tierra
Camino de perfección
En aquest capítol es va al costat de la mar per una costa bella i temptadora: Suances, Santillana del Mar i Altamira, el jaciment prehistòric més important del món.
Documentals
Durada: 55'
11.55
Red Natura 2000
La Red Natura 2000 porta 21 anys salvaguardant el medi natural d'Europa, i Espanya és el país que més territori aporta a la xarxa. A través de Mara Torres, col·laboradora altruista a Seo/BirdLife, i altres persones que viuen i treballen per a la xarxa, es coneix aquesta labor que permet conservar l'autèntica riquesa d'Espanya.
Documentals
Durada: 30'
12.25
Mañanas de cine: Una pistola para un cobarde
Un jove cowboy, que té com a principis la pau i la raó, es guanya la fama de covard. No obstant això, ha de superar la seva aversió per la violència quan el seu germà petit és assassinat.
Pel·lícules
Durada: 85'
13.50
Las rutas d'Ambrosio
O Salnes. Mar, sabor y arena
El xef Gonzalo d'Ambrosio comença la seva ruta per la comarca d'O Salnés per localitzar els productes més importants de la seva gastronomia, el marisc, i el seu millor condiment, el llorer. A més, recull productes típics de la zona com ostres, nècores i musclos, i altres més innovadors com cervesa submarina.
Documentals
Durada: 60'
14.50
Exploradores del sabor
Italia
Benjamin Darnaud viatja a Itàlia a la recerca dels empresaris que mantenen les tradicions i elaboren productes biològics, com la pasta de Gragnano, la mozzarella de Castrocielo i el tomàquet Roma de la terra de Vesuvi.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Attenborough y la montaña de las hormigas, La turbera i Odiseas volcánicas: El hijo del fuego: Tom Pfeiffer arriba fins a Indonèsia per observar de prop el Krakatoa, un dels volcans més mortífers del món. Després, a Java, observa l'erupció del Brom i com la seva cendra ha sepultat un poble sencer.
Documentals
Durada: 130'
18.40
El escarabajo verde
Detritus antrópicus (I)
El programa recupera la primera part del reportatge Detritus antropicus, un reportatge sobre la producció de les escombraries. Aquesta no existeix a la natura, és l'home el que atorga valor o no als subproductes que es produeixen en qualsevol reacció astronòmica, geològica o biològica. Ha estat així al llarg de la història i serà així en el futur.
Altres
Durada: 35'
19.15
Mercados, en el vientre de la ciudad
Turín, Porta Palazzo
Torí alberga el mercat més gran a l'aire lliure d'Europa, el Porta Palazzo, amb més de 1.000 llocs, gairebé tots dedicats a menjar fresc. Allà es coneix un productor de cireres i un dels seus clients, que amb cireres prepara un saborós gelat. A més, es descobreixen els millors formatges de la regió.
Documentals
Durada: 50'
20.05
Jara y sedal
El vikingo de Catoira
El riu Namsen és un dels cinc rius salmomers del món i fins aquí es dirigeix el programa per passar una estupenda jornada de pesca amb el viking de Catoira.
Altres
Durada: 30'
20.35
Días de cine
L'espai té com a padrí Lois Patiño, director de títols com Costa da morte o Lúa Vermella. A més, un drama estatunidenc basat en fets reals, Más allá de las palabras; un drama romàntic britànic, 23 paseos, i la comèdia francesa Vacaciones contigo y tu mujer són tres de les estrenes destacades que es repassen en aquest lliurament.
Altres
Durada: 55'
21.30
Artrevidos con Nate
Capilla Sixtina
Michelangelo és un dels artistes més famosos de la història. Un dels dubtes que envolten la seva obra és com va poder pintar un grup de persones nues a 60 peus a l'aire, al sostre de la Capella Sixtina. En aquest lliurament es mostra l'insà procés de crear una de les obres d'art més recognoscibles del món i descobreix la ciència darrere de la pintura.
Documentals
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: Amor propio
La Juana està casada amb el Simón, el director d'una sucursal bancària que porta diversos mesos preparant un gran desfalc. La nit en què tanca l'operació el Simón desapareix i és ella qui ha de donar la cara davant la justícia.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Historia de nuestro cine: La noche y el alba
El Pedro és un fotògraf que va lluitar durant la Guerra Civil en el bàndol republicà que ara viu obsessionat amb una jove model. Durant una cita nocturna amb el Carlos, un prometedor enginyer, la model mor accidentalment encara que el Pedro és acusat del crim. El Carlos és l'únic que sap el que va passar, però no pot dir-li la veritat a la policia, ja que llavors la seva carrera es veuria compromesa.
Pel·lícules
Durada: 120'
01.45
Volar
Per primera vegada, una càmera filma en una acadèmia militar espanyola. La pel·lícula documenta el procés de transformació d'uns nois que somien volar i acaben pilotant avions militars.
Documentals
Durada: 85'
03.10
Documenta2
Inclou Secretos del museo: El Victoria and Albert Museum de Londres guarda rèpliques artístiques d'un art victorià perdut, com el del buidatge en guix d'algunes de les escultures més importants d'Europa. Entre elles, la rèplica d'un relleu exterior de la catedral de Nôtre Dame de París, que necessita una neteja en profunditat.
Documentals
Durada: 45'
03.55
Los jardines japoneses de Monty Don
Otoño
Monty Don torna al Japó durant l'ardent resplendor de la tardor. Comença com ho va fer a la primavera, en un dels tres grans jardins del país per aprendre com el protegeixen del pròxim hivern.
Documentals
Durada: 60'
04.55
Mercados, en el vientre de la ciudad
Lyon, la Croix-Rousse
La gastronomia és el senyal d'identitat de Lió i el mercat de la Croix-Rousse és el seu major aparador amb més de 100 llocs de productes locals i especialitats tradicionals. En aquest lliurament es visita un local l'especialitat del qual és el prestigiós pollastre a la Bresse i un altre de molt popular per les ostres.
Documentals
Durada: 50'
05.45
España entre el cielo y la tierra
Una costa muy brava
Des del neolític va haver-hi pastors i agricultors en les planes de Girona, pròximes al mar. El viatge arrenca a Portbou, que marca la frontera amb França.
Documentals
Durada: 25'