Programació La 2

Dijous, 6 maig de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Los sentidos en la sabana
S'intenta explicar com fan servir els animals els seus cinc sentits a la sabana. No es pot generalitzar, ja que cada espècie ha desenvolupat els seus sentits d'acord amb unes característiques pròpies adaptades al seu entorn.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
Pueblo de Dios
Manos de salud y justicia
El programa repassa alguns dels projectes que desenvolupa l'ONG Manos Unidas a Guatemala.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Momentos mágicos de la edad de piedra
Documentals
Durada: 50'
11.45
Construcciones imposibles
Una casa de troncos en las Tierras Altas
L'Scott i la Lisa estan construint la casa de troncs dels seus somnis en un terreny remot als Highlands, Terres Altes d'Escòcia. Perquè sigui assequible, està feta d'un kit de peces d'una empresa especialitzada amb seu a 450 milles de distància, a Shropshire.
Documentals
Durada: 45'
12.30
Mañanas de cine: La ley del forastero
El Kent és advocat i és l'administrador d'un miner ric. Llavors es proposa d'arruïnar-lo mitjançant el robatori i el sabotatge.
Pel·lícules
Durada: 85'
13.55
La Venecia de los misterios
Venècia és sens dubte la ciutat més exòtica d'Europa. És també, i sobretot, la ciutat misteriosa per excel·lència. El documental mostra llocs i personatges que expliquen una història diferent de Venècia. Es parla de Giacommo Casanova, de Marino Faliero, del maleït Duomo de Venècia i de l'humanista William Postel, entre altres.
Documentals
Durada: 55'
14.50
Las recetas de Julie
A orillas de Marne
La Julie és al sud-est de París, a la vora del riu Marne, un entorn verd que ha inspirat pintors, escriptors i cantants. A més, els berenadors són símbols del lloc, que van donar fruit a les receptes familiars al so de l'acordió. Les receptes que la Julie prepara avui són conill amb raïm, zuppa anglesa i vedella a la marinera.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Historias salvajes: El poder del pósum i Los monos de las nieves. Japón salvaje
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou El enigma de Júpiter
Documentals
Durada: 50'
19.05
Las recetas de Julie
Especial Navidad
En aquest lliurament, la Julie compara la cuina tradicional amb les tècniques de la nova cuina. Per fer-ho, s'envolta del xef Thierry Marx, especialista en gastronomia molecular, i de Rafhaël Haumont, investigador en física i química amb una estrella Michelin. Finalment, la Julie prepara foie gras, gall dindi farcit i tronc de xocolata.
Altres
Durada: 55'
20.00
Atención obras
Soledad Sevilla, una artista amb una trajectòria professional de més de 50 anys, conversa amb Cayetana Guillén Cuervo sobre la seva incansable exploració de la llum, l'espai, la matèria i la geometria, tant en els seus quadres com en les seves instal·lacions, un art del qual és pionera a Espanya. A continuació, l'espai parla de l'obra La casa de los espíritus, al Teatro Español de Madrid, i entrevista Rayden sobre el seu últim disc, Homónimo.
Altres
Durada: 30'
20.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
20.40
España, la tierra prometida
Tierra de oportunidades
Capítol centrat en la vida de les aus, en les seves migracions i en les seves tècniques de supervivència, que tenen lloc a les estacions de la tardor i l'hivern.
Documentals
Durada: 30'
21.10
Construcciones imposibles
Una casa para el futuro
A Surrey, Anglaterra, un home vol construir un edifici per allotjar la seva col·lecció de cotxes clàssics, amb la flexibilitat de convertir-lo en una casa familiar gran i sostenible en el futur.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Tesoros de la tele
Estudio abierto
En aquest lliurament es recorda un dels programes més emblemàtics de la 2, Estudio Abierto, en la setmana del tercer aniversari de la mort de qui va ser-ne director i presentador, José María Iñigo. El 29 de març de 1970 començava a rutllar amb entrevistes als personatges més populars del moment, no només d'Espanya; les figures internacionals també van desfilar pel plató. El format es complementava amb actuacions musicals de primera línia. En aquest ampli resum es pot gaudir de les entrevistes a Charlton Heston, Tony Curtis i Patrick Duffy, de la sèrie Dallas. A més, es recuperen les intervencions de Lola Flores al costat de Carmen Flores i Lolita; Gloria Fuertes; Encarna Sánchez; Fernando Fernán Gómez, i Miguel Delibes, entre altres.
Altres
Durada: 110'
23.50
La huella del crimen
Inclou El crimen de Perpignan i El crimen del expreso de Andalucía: L'abril del 1924, cinc individus van dur a terme un assalt al tren exprés d'Andalusia. El grup era d'allò més heterogeni: dos homosexuals, un crupier en atur, un jugador d'avantatge i un viciós del joc ple de deutes. Van planejar un assalt net i perfecte, però el cop es va convertir en una veritable carnisseria.
Documentals
Durada: 130'
02.00
Conciertos de Radio 3
RomeroMartín. Concert de RomeroMartín, projecte del cantant Álvaro Romero i el productor Toni Martín, en què combinen flamenc amb electrònica.
Altres
Durada: 30'
02.30
Documenta2
Inclou Cómo ver un agujero negro: el mayor misterio del universo
Documentals
Durada: 60'
03.30
Construcciones imposibles
Una casa de cosecha propia
Bill i Sukie Barber estan construint una casa de kit de baixa empremta de carboni a la seva petita propietat als pintorescos Borders d'Escòcia. Però convertir els plans en realitat resulta difícil.
Documentals
Durada: 50'
04.20
Las recetas de Julie
El Cabo Corso
La Julie és a Còrsega, a la zona de Centuri, terra de cales salvatges, pobles de pescadors, castanyes, poncems i botàriga. Durant el seu viatge prepara castanyes; pasticettu di rizu, uns bunyols d'arròs amb salsa de carn amb verdures i olives, i mujol a la bastiana i espaguetis amb botàriga.
Altres
Durada: 50'
05.10
Historias salvajes
Territorio de koalas
El coala és un emblema d'Austràlia que tothom reconeix, però del qual se'n sap poc. És un marsupial primitiu que amb prou feines ha canviat en milions d'anys. Aquesta és la història d'un coala des que neix fins que es converteix en rei d'una part de bosc australià després d'una vida de desafiaments.
Documentals
Durada: 50'