Programació La 2

Divendres, 18 juny de 2021
06.00
Para todos La 2
El programa se centra aquesta setmana en la sinestèsia que permet al cervell, per exemple, sentir colors o veure sons, cosa que a la majoria de persones els resulta incomprensible. A més, Marta Càceres entrevista Manel Ollé, professor d'Història i Cultura de la Xina Moderna i Contemporània a la Universitat Pompeu Fabra per conversar amb ell sobre quin és l'estat actual d'aquest país i a quins desafiaments s'enfronta després d'haver estat l'origen de la pandèmia de la Covid-19. Posteriorment, l'espai coneix la iniciativa de Reginaldo Haslett-Marroquin, un agricultor guatemalenc establert als Estats Units precursor de l'agricultura regenerativa. Finalment, la psicòloga Patricia Ramírez facilita tres consells per no perdre la paciència.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Qué es la belleza
Oriente Medio-Líbano
En aquest viatge a la recerca de la bellesa, Julia Held es trasllada al Líban i assisteix a una liposucció. Al quiròfan, descobreix el perquè totes les dones àrabs volen assemblar-se a les libaneses. A més, coneix diversos aspectes de la bellesa al Líban.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
08.00
Sin tiempo para la pereza: Los osos bezudos de Sri
La selva de Sri Lanka és la llar d'una mítica bèstia, temuda pels seus habitants des de temps ancestrals: l'os morrut o os mandrós. Es tracta d'un animal difícil de veure per la seva naturalesa desconfiada i hàbits nocturns, al qual un intrèpid equip de recerca segueix.
Documentals
Durada: 55'
08.55
Vía de la Plata: diario de un ciclista
Etapa 10: de Villanueva de Campeán a La Bañeza
Peio comença el dia a Villanueva de Campeán i emprèn la seva següent etapa pedalant fins a Zamora, on descobreix les Aceñas Olivares. Més tard, coneix les vinyes de la D.O. Toro i segueix cap a Benavente per conèixer l'ase autòcton zamorà-lleonès. A continuació, finalitza l'etapa a la Bañeza, on descansa.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
11.05
Descubrir
Karnataka
Documentals
Durada: 30'
11.35
Montañas
Las Rocosas
Els 5.000 quilòmetres de la cadena muntanyenca de les Rocalloses són l'espina dorsal d'Amèrica del Nord i santuari dels seus animals més emblemàtics, com els ossos Grizzly, bisons, pumes i llops.
Documentals
Durada: 50'
12.25
Mañanas de cine: Goliat contra los gigantes
Acabada una guerra, en la qual s'ha cobert d'honors i glòria, el Goliat voldria tornar al seu regne, abandonat des de fa massa temps, i a casa, que recorda amb nostàlgia. Però el Bokan, l'home que ha deixat al seu lloc perquè regís el regne, domina com un tirà i la set de poder l'ha tornat cruel i boig.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.00
Históricos anónimos
La batalla de Munda
L'incansable Seat 600 de Jordi Corominas viatja fins a l'any 45 abans de Crist i a la província de Còrdova per descobrir com eren les vides quotidianes en aquella Hispània durant la decisiva batalla de Munda, que va assegurar a Juli Cèsar el seu lloc en la història de Roma.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Las recetas de Julie
Moluscos a la carta
En aquest programa, la Julie aposta pels mol·luscos bivalves, com els musclos de Bouchot, les ostres o les vieires, però també per una petxina menys estesa: l'orella de mar. A més, visita granges d'aquests mol·luscos i tasta receptes molt locals de totes aquestes, heretades, a vegades, dels ancestres.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Infierno arábigo: Vida y muerte en las dunas i Asombrosos cerdos
Documentals
Durada: 100'
18.10
Planeta selva
La jungla oscura. Selvas africanas
Les selves tropicals africanes són les selves més antigues del planeta, i hi habiten alguns dels animals més mítics, com els goril·les, els ximpanzés o els ocapis. A més, la biodiversitat d'aquestes selves inclou milions d'insectes desconeguts, ocells i petits mamífers.
Documentals
Durada: 25'
18.35
El escarabajo verde
Verde
A la sèrie de capítols del programa dedicats a la gestió de residus, en aquesta ocasió li toca el torn al vidre: un dels materials més antics i més efectius per al transport i magatzematge de productes. A més, el reportatge mostra la traçabilitat inversa que marca la vida d'un envàs de vidre d'inici a fi.
Altres
Durada: 30'
19.05
Las recetas de Julie
Los sabores del cordero
Programa gastronòmic protagonitzat per la presentadora i crítica gastronòmica Julie Andrieu.
Altres
Durada: 50'
19.55
Descubrir
Quito y alrededores
El programa viatja fins a l'Equador, el país amb més diversitat del planeta, per visitar Quito, ciutat Patrimoni de la Humanitat. A continuació, se segueix cap a Otavalo, Peguche i es para al taller dels músics Ñanada Mañachi. Finalment, s'acaba a les termes de Papallacta.
Documentals
Durada: 25'
20.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
20.30
Días de cine
El programa compta aquesta setmana com a padrina amb l'actriu i directora Mabel Lozano, guanyadora d'un Goya al millor curtmetratge documental per Biografia del cadaver de una mujer. A continuació, l'espai repassa les estrenes més destacades de la cartellera cinematogràfica, en la qual figuren títols com la britànica El inglés que cogió la maleta y se fue al fin del mundo o la italiana El poeta y el espía. A més, en aquest lliurament es recorda l'actor Ned Beatty.
Altres
Durada: 60'
21.30
Qué es la belleza
Asia
Julia Held és a l'Àsia, més concretament a Myanmar, Birmània, on per sobreviure a la calor, les dones porten un longyi, un vestit típic, i on es posen thanaka, a la cara i el cos. A continuació, al Japó, es mostra l'art del cosplay, i a Kyoto, l'art de les geishes i la seva formació.
Documentals
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: El amor brujo
El Carmelo està enamorat de la Candela, però el pare d'ella, seguint la tradició gitana, ha concertat el seu matrimoni amb el José. Quan el José mor apunyalat, el Carmelo és acusat de la seva mort i passa quatre anys a la presó. En tornar al poblat, el Carmelo contempla aterrit com la Candela balla cada nit amb l'esperit del José al lloc en què va ser assassinat. Una fetillera recomana al Carmelo que balli amb la Candela la dansa del foc perquè puguin alliberar-se de l'espectre que els separa.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Historia de nuestro cine: María de la O
Un pintor acompanyat de la seva filla petita i de la seva dona gitana tornen a Granada, ciutat on aquesta va néixer i d'on va marxar fugint d'un antic xicot gitano que li va jurar venjança.
Pel·lícules
Durada: 110'
01.35
Las noches del Monumental
Homenaje a Pedro Iturralde
L'Orquesta i Coro RTVE juntament amb artistes de reconegut prestigi omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 60'
02.35
Documenta2
Inclou Nefertiti, la reina solitaria: Historias sobre el expolio del arte antiguo: L'espai mostra com l'agitació a l'Iraq, Egipte, Líbia i Síria ha portat al caos en el domini del patrimoni cultural: museus i llocs arqueològics saquejats, encara que al mercat moltes de les peces són falses.
Documentals
Durada: 55'
03.30
Espacios increíbles
La propietària d'una granja ovina busca afegir un suplement als seus ingressos amb el lloguer d'una casa construïda entre les copes dels arbres, dues càpsules unides sobre pilons de disseny modern i elegant.
Documentals
Durada: 45'
04.15
Las recetas de Julie
Los sabores del chocolate
La xocolata és un dels productes preferits dels francesos, per la qual cosa la Julie visita fàbriques conegudes i en coneix l'ús en la gastronomia local, tant en postres com en plats salats. A més, en descobreix els diferents cultius a l'hora de treballar-hi i troba un escultor que utilitza la xocolata com a matèria primera.
Altres
Durada: 55'
05.10
Infierno arábigo
A sangre fría
La península aràbiga comprèn 3,1 milions de quilòmetres quadrats, una terra on els rèptils hi dominen. Així mateix, 300 milions d'anys d'evolució han creat els supervivents del desert, uns mestres de l'estalvi energètic, però poden atacar amb increïble rapidesa i a sang freda.
Documentals
Durada: 45'
05.55
El cazador de cerebros
Olfato, el sentido olvidado
L'olfacte és el més primari dels sentits i condiciona el comportament molt més del que ens imaginem. A més, a causa de la cultura dominada per estímuls visuals en la qual viu la societat, no se li dona la importància que mereix. El programa descobreix el poder del nas i el món d'olors invisibles que envolta la gent.
Altres
Durada: 5'