Administracions

Drets Socials divulga els ajuts per a rehabilitació

El secretari d’Habitatge i inclusió Social, Carles Sala, va presentar ahir a Girona el funcionament dels fons Next Generation per a la rehabilitació d’habitatges, en una jornada que va aplegar 80 professionals implicats del sector, i amb els col·legis d’Arquitectes, Aparelladors i Administradors de Finques, que actuaran com a mediadors i prescriptors en la gestió de les subvencions. Les convocatòries preveuen 480 milions en subvencions i acords amb 10 entitats financeres per cobrir la inversió privada. En els casos que les reformes impliquin estalvis de fins al 30% de consums, l’ajut pot assolir el 40% de les obres, i fins al 80% quan s’estalviï, per exemple amb aïllament, el 60%, i suplements per a la retirada de peces d’amiant.El percentatge subvencionable va directament relacionat amb la reducció del consum:-40% de subvenció: quan la reducció del consum EPNR és igual o superior al 30% (un màxim de 6.300 euros/habitatge).-65% de subvenció: quan la reducció del consum EPNR és igual o superior al 45% (un màxim d’11.800 euros/habitatge).-80% de subvenció: quan la reducció del consum EPNR és igual o superior al 60% (un màxim de 18.800 euros/habitatge).-Les quantitats anteriors podran augmentar-se un màxim de 1.000 euros per habitatge (o de 12.000 euros per edifici) quan la rehabilitació comporti la retirada d’amiant.

Programa habitatges: destinat a persones propietàries que volen fer actuacions per millorar l’eficiència energètica del domicili habitual
Poden accedir a aquesta línia de subvenció, les persones propietàries d’habitatges i també els usufructuaris i llogaters, en el cas que assumeixin el cost de les obres, i que volen adoptar mesures per millorar l’eficiència energètica del seu domicili habitual, com ara la modificació de tancaments, el canvi de finestres o el canvi de sistemes de climatització que substitueixin les energies fòssils per energies renovables o biomassa.Aquesta línia de subvenció compta amb una dotació pressupostària total de 58,5 milions d’euros en diversos exercicis. La convocatòria actual té una disponibilitat pressupostària de 24.038.692 d’euros.Seran actuacions subvencionables dins aquest programa d’habitatge les obres que suposin una reducció de la demanda energètica del 7%, o una reducció en el consum d’energia primària no renovable (EPNR) del 30%, o una actuació que impliqui una millora en l’envolupant tèrmic de l’habitatge. La quantia màxima subvencionable és de 7.500 euros per habitatge i la inversió mínima és de 1.000 euros/habitatge. L’import de la subvenció serà del 40%, amb una subvenció màxima de 3.000 euros/habitatge.
Llibre de l’edifici: destinat a comunitats de propietaris que vulguin allargar la vida útil de l’edifici i evitar-ne la degradació
Poden accedir a aquesta tipologia de subvenció les comunitats de propietaris d’edificis d’habitatges construïts abans de l’any 2000, que tinguin la inspecció tècnica de l’edifici aprovada o admesa a tràmit en el moment de fer la sol·licitud i que vulguin redactar el seu llibre de l’edifici o el projecte de rehabilitació.El llibre de l’edifici és l’estudi tècnic que dona informació sobre les característiques de l’edifici i proporciona a la propietat les instruccions d’ús i de manteniment necessàries per allargar la vida útil de l’edifici i evitar-ne la degradació. En aquest estudi també es detallen les actuacions que cal fer per assolir les millores necessàries en eficiència energètica.Els fons Next Generation EU subvencionen aquest treball de diagnosi a la comunitat de veïns que tingui intenció de rehabilitar abans que decideixi dur a terme les obres de rehabilitació.Aquesta línia de subvenció compta amb una dotació pressupostària total de 43 milions d’euros en diversos exercicis. La convocatòria actual té una disponibilitat pressupostària de 9.397.981 d’euros.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Condemnen un col·legi a indemnitzar una família per l’assetjament escolar patit

Barcelona
societat

Davallada històrica de Catalunya a l’informe PISA

barcelona

Canet d’Adri es queda orfe del saxo d’en ‘Tomaset’

la cimera del clima de dubai

Nou rècord d’emissions globals de CO2

barcelona

Crítiques a la proposta europea de baixar l’edat de conduir a 17 anys

Barcelona
SOLIDARITAT

Tres esglésies garrotxines repicaran campanes pel Drets Humans

OLOT
sequera

Els pantans del Segre i les Nogueres guanyen reserves

barcelona
INFRAESTRUCTURES

Instal·lada la planta solar de la depuradora de Blanes

BLANES
societat

Interrompuda la circulació de l’R15 entre Marçà-Falset i Tarragona

barcelona