Societat

La vida social

40 anys de carnaval a Platja d'Aro

Els carrers del municipi fa dies que estan guarnits i, ahir a la nit, el sopar de colles va donar el tret de sortida a 12 dies de disbauxa

Han reeditat en format postal tots els cartells de la festa en les quatre dècades

La celebració del carnestoltes a Platja d'Aro arriba, aquest any, a la quarantena edició d'un format encunyat amb la recuperació de la democràcia, el 1978, primer amb un envelat i, des del 1980, amb la gran rua. La desfilada ha anat creixent des de les primeres 15 colles que van participar en aquella tercera edició fins a les 73 que està previst que hi participin dissabte vinent a la tarda. El tret de sortida de la festa el van donar, ahir a la nit, el sopar de colles al palau de congressos i la presentació dels grups locals, que van posar a prova les seves coreografies. Avui al migdia, faran una trobada infantil i, a la tarda (17 h), les colles del municipi es concentraran davant l'ajuntament per procedir, més tard, al canvi d'atributs a l'avinguda s'Agaró.

La gran rua, aquest cop, incrementa el valor dels premis, que, conjuntament, superen els 8.000 euros en cinc categories (del 1r al 5è premi cadascuna): carrossa gran, carrossa petita, comparses, colles locals i disfressa. Aquesta darrera és de nova creació i el premi és compatible amb el de carrossa i el de comparsa. També s'ha instituït un nou guardó de 250 euros a la millor colla que prengui part per primera vegada en la rua. Al marge dels premis, també es concedeix a totes les colles participants (matí i tarda) una subvenció de 250 euros a les carrosses i de 3 euros per cada persona disfressada.

Enguany, amb motiu dels 40 anys de carnaval a la població, han tornat a convidar la banda musical suïssa Unschlyssige 92 per ambientar a la rua, 25 anys després de la seva presència en la desfilada del 1992. L'altra iniciativa destacada és que han reeditat, en format postal, la col·lecció de tots els cartells d'aquestes quatre dècades, amb un tiratge de 2.000 unitats que serviran d'obsequi per a les colles participants.

Entre tots els cartells, el conjunt de fotografies que van protagonitzar els cartells del carnaval l'any passat, amb la direcció artística de Nyaki Xarnach i l'execució del fotògraf Jordi Mas, van merèixer un dels premis Lux de 2016 en la categoria de bodegó. El guardó l'atorga l'Associació de Fotògrafs Professionals d'Espanya i, com que el conjunt d'obres premiades protagonitzen, durant aquest 2017, una exposició itinerant a Madrid, Barcelona, Bilbao, Saragossa i altres ciutats de l'Estat espanyol, la festa hi ha trobat una empenta afegida per a la seva projecció exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CORNELLÀ DE TERRI

Denuncien que volen obrir un centre de menors “sense complir normativa”

CORNELLÀ DE TERRI

Llagostera habilita un espai per al dol perinatal al cementiri

LLAGOSTERA
medi ambient

Reclamen més control de la contaminació al Camp d Tarragona

TARRAGONA
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA