Medi ambient

Mobilització contra l’ampliació de l’aeroport

Les diferents columnes arriben a Barcelona, on se celebra l’acte central

La marxa provinent del Prat va acompanyada per una tractorada

Les diferents concentracions i columnes convocades per entitats ecologistes per dirigir-se cap a la manifestació contra l’ampliació de l’Aeroport del Prat ja estan en marxa i es preveu que arribin aquest diumenge al migdia al centre de Barcelona, on està convocada l’acte central.

Més de quaranta convocatòries, segons els organitzadors, han citat veïns de barris, pobles i ciutats dels voltants de Barcelona i diferents punts de Catalunya a sumar-se a la manifestació que tindrà lloc al carrer Tarragona, entre la plaça Espanya i la dels Països Catalans.

Des del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) ha sortit a peu la principal columna, que agrupa els manifestants de tota la comarca del Baix Llobregat i que entrarà a Barcelona per la Gran Via de les Corts Catalans. Al voltant del migdia aquesta columna ha arribat a la capital catalana.

Encapçalada per una pancarta amb el lema “No a l’ampliació. Ni tercera pista, terminal satèl·lit ni ciutat aeroportuària”, la columna avança acompanyada de diferents tractors del sindicat d’agricultors Unió de Pagesos (UP).

Des de diferents barris de Barcelona també s’han convocat columnes cap a la manifestació i a altres punts de la zona metropolitana i de Catalunya les entitats han organitzat viatges en transport públic per arribar conjuntament a la protesta central.

En la convocatòria del Prat també hi han pres part les diputades de la CUP al Parlament Montserrat Vinyets i Eulàlia Reguant.

En declaracions als mitjans, Reguant ha advertit que si bé el projecte d’ampliació “sembli que s’ha aparcat”, no és clar que no es recuperi més endavant. “Fins que no quedi clar que no hi haurà ampliació, cal continuar mobilitzades”, ha declarat Reguant. La diputada de la CUP ha rebutjat aquest i qualsevol projecte per engrandir l’aeroport del Prat “que vagi en contra de la vida, la salut i el clima”.Nou increment d’ingressos als hospitals mentre es tornen a registrar més de 2.000 contagis

Barcelona
ENRIC STERN TAULATS
COFUNDADOR DE LA CAMBRIDGE UNIVERSITY CATALAN SOCIETY

“És interessant barrejar ciència i militància”

LLAGOSTERA
Educació

La Girona pedagògica

GIRONA
QUIM ROCA
ALCALDE DE SANT GREGORI (JUNTS)

Caminant cap a un model més sostenible

SANT GREGORI

Propostes sobre la taula per renovar l’avinguda Sant Narcís

Girona
Societat

Turisme de tions, avets i pessebres

Girona
JOANA FRIGOLÉ
PSICÒLEG, COACH, ESCRIPTORA I CONFERENCIANT

“Cal alimentar la confiança dels joves”

girona

Platja d’Aro ja té en marxa la pista de gel

CASTELL-PLATJA D’ARO

Els banyolins víctimes dels nazis seran recordats a la seva ciutat

BANYOLES