Medi ambient

MEDI AMBIENT

Panells solars en lloc de fibrociment a Santa Perpètua

Després de completar el desmuntatge i la retirada de les plaques de fibrociment de la coberta de la nau dels serveis municipals de la Creueta, al carrer de la Indústria de Santa Perpètua, està previst que en poc temps s’hi instal·li una planta fotovoltaica. L’actuació la subvenciona la Diputació de Barcelona a través del programa Renovables 2030 i inclou el reforç estructural i el canvi de coberta que es va acabar l’agost. I ara començaran els treballs per fer la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum a la coberta amb 224 mòduls fotovoltaics que tindran una potència de 86,4 WKp. Permetrà de continuar amb la creació de comunitats energètiques.

Totes les actuacions tenen un import de 408.000 euros i la planta es connectarà a través d’un comptador bidireccional a la xarxa de distribució i donarà servei a diferents consums a part de la nau. El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, explica que la iniciativa permetrà “generar una comunitat energètica de més de 250 famílies” incloent-hi la resta d’instal·lacions fotovoltaiques municipals. La Diputació ha aportat 1,6 milions per a la creació de comunitats energètiques com la de les escoles, la pèrgola de l’aparcament del complex de la granja Soldevila Bernat de Mogoda, La Florida i Porxada dels Drets Humans. Un dels projectes estratègics és la futura posada en marxa d’un parc solar a l’eix de la riera de Caldes, una instal·lació que es farà al costat dels polígons, que valdrà sis milions i que generarà 5 MW de potència.

El diputat d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona, Marc Serra, es va reunir divendres amb l’alcaldessa, Isabel Garcia, per conèixer de primera mà aquests projectes i explicar els recursos que posa a disposició dels ens locals la corporació en aquest àmbit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet