Infraestructures i serveis

Moratòria per evitar el parc de camions de Caldes

L’Ajuntament aprova per unanimitat la suspensió de llicències a la Porta de la Vila per tal de modificar el pla d’urbanisme

Veïns i el consistori havien mostrat l’oposició a l’aparcament

L’Ajuntament de Caldes de Malavella ha fet el primer pas per impedir el projecte d’un particular de condicionar un gran espai per aparcar-hi camions (n’hi cabrien 200) en el solar on Repsol tenia un magatzem. En un ple extraordinari que va tenir lloc dimecres al vespre, el consistori va aprovar per unanimitat l’aturada durant un any (prorrogable un any més) de llicències en aquell sector (Porta de la Vila). D’aquesta manera hi haurà temps de modificar-ne el planejament urbanístic per tal que no s’hi pugui construir un equipament com aquell. Ara mateix, el solar té la qualificació de sòl industrial i comercial.

Arguments

L’oposició al projecte es basa en les molèsties de fressa, trànsit i contaminació que provocaria el parc de camions. També, en el fet que podria convertir-se en un problema de seguretat. D’altra banda, el solar fa temps que és pretès per l’Ajuntament, que voldria destinar-lo a equipaments vinculats amb el termalisme, aprofitant que en el seu subsòl hi ha aigües mineromedicinals. Per aquesta raó va intentar comprar la finca a Repsol, sense èxit, perquè la petroliera va decidir vendre-la a una empresa privada.

El mes passat, els grups de l’oposició van presentar una moció –a la qual també donaria suport l’equip de govern– a partir de la qual es va crear una comissió per estudiar el cas, de la qual ha sortit la moratòria. “Avui aprovem iniciar el planejament d’aquesta zona, una de les tasques que l’Ajuntament es va comprometre a dur a terme; a partir d’ara hem de trobar solucions per aquest sector”, va manifestar l’alcalde, Salvador Balliu, en el ple de dimecres.

LA FRASE

A partir d’ara hem de trobar solucions per a aquest sector
Salvador Balliu
ALCALDE DE CALDES DE MALAVELLA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona