Infraestructures i serveis

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

L’Ajuntament de Girona ha adjudicat les obres de reparació d’un tram de la sèquia Monar que passa per les hortes de Santa Eugènia i que ocasionava filtracions i pèrdues d’aigua. Les obres s’engloben en el projecte Menja’t Girona que busca convertir les hortes de Santa Eugènia en un actiu del turisme sostenible i que compta amb una subvenció dels fons Next Generation. A partir d’aquesta reparació, el consistori assegura que es podran fer altres actuacions com ara la millora de la xarxa de recs i canals a les hortes o la preservació de la biodiversitat. Els treballs arrencaran a l’estiu i s’allargaran tres mesos.

L’Ajuntament de Girona resoldrà els problemes de filtracions i pèrdues d’aigua que hi ha en un tram de la sèquia Monar, concretament al seu pas per les hortes de Santa Eugènia. Es tracta d’una actuació amb un pressupost de 105.772 euros i s’ha adjudicat a l’empresa Asfalts Tordera SL. Els treballs resoldran les filtracions que hi ha en el canal en el tram que va en paral·lel al carrer de Costabona entre les cruïlles amb els carrers de Manel Viñas i Graugés i de les Agudes. Es farà una solució poc invasiva i molt integradora en un espai que vol convertir-se en un valor ambiental de la ciutat.

Les obres haurien de començar a l’estiu amb una durada de tres mesos. Malgrat tot el consistori recorda que només es podran fer sempre i quan la sèquia segueixi tancada com passa ara pel poc cabal que hi ha al Ter, ja que per fer la reparació és necessari que no passi aigua pel canal.

La vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis, recorda que la sèquia és un “eix vertebrador” de les hortes de Santa Eugènia i per tant, es tracta d’una infraestructura “fonamental per garantir el subministrament d’aigua” als cultius que hi ha. Les obres ajudaran a reduir les filtracions d’aigua que hi ha en aquest tram de la sèquia i formen part del projecte Menja’t Girona, que busca potenciar les hortes de Santa Eugènia com un espai de turisme sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.